Strawberry Jam Cookies
Ingredients:
- 220gm BWY Biscuit Flour
- 95gm Conaprole Unsalted Butter (softened)
- 1nos egg
- 80gm icing sugar
- 80gm Hero Strawberry Jam
- 10gm icing sugar (for dusting)
Bahan:
- 220gm Tepung Biskut BWY
- 95gm Mentega Tanpa Garam Conaprole (dilembutkan)
- 1 biji telur
- 80gm gula aising
- 80gm Jem Strawberi Hero
- 10gm gula aising (untuk hiasan)
材料:
- 220克 饼干预拌粉
- 95克 牛油 (软化)
- 1颗 鸡蛋
- 80克 糖粉
- 80克 草莓酱
- 10克 装饰用糖分
Method:
- Cream/Mixed the butter, sugar and egg together in the bowl with an electric mixer on medium speed until light and fluffy.
- Slowly add in flour and whisk at low speed until the mixture forms into a dough.
- Cover the dough with plastic wrap and place the dough in the fridge for 30 minutes.
- Roll the dough into 0.3 – 0.4cm thickness and use a cookie cutter to cut out the shape.
- Place the cookies on the baking tray with a layer of baking paper.
- Bake the cookies in the preheated oven at 150°C for 10 – 12 minutes, until the edges begin to brown. Allow the cookies to cool.
- Spread strawberry jam on the baked cookies, then sandwich your cookies together.
- Sprinkle some icing sugar on top of the cookies for decoration.
Cara membuat:
- Pukul mentega, gula dan telur hingga kembang.
- Masukkan tepung biskut dan uli hingga menjadi doh.
- Bungkus doh dengan plastik dan masukkan ke dalam peti sejuk selama 30 minit.
- Canai dan terap setebal 0.3-0.4cm dengan acuan pemotong biskut (cookie cutter).
- Susun di dulang pembakar yang telah dialas dengan kertas minyak.
- Bakar pada suhu 150°C selama 10-12 minit atau sehingga kekuningan. Biarkan biskut sejuk.
- Sapukan jem strawberi pada setiap biskut dan lekatkan bersama 2 biskut yang ada lapisan jem.
- Taburkan gula aising atas biskut untuk hiasan.
做法:
- 用打蛋器将牛油、糖粉和鸡蛋打均匀。
- 加入过筛的面粉揉成面团。
- 移置冷冻库冷藏约30分钟。
- 将面团擀至0.3-0.4厘米厚,用压模压出形状。
- 然后把饼干放在已铺了一层烘培纸的烤盘上。
- 把饼干放入预热烤箱以150°C 烘烤10-12分钟,或烤至金黄色,取出放凉。
- 在饼干上刷ㄧ层草莓果酱,再将2个饼干贴黏。
- 撒上糖粉,挤入果酱于中间星型洞中,即可享用。