Strawberry Jam Cookies
Ingredients:
220gm BWY Biscuit Flour
95gm Conaprole Unsalted Butter (softened)
1nos egg
80gm icing sugar
80gm Hero Strawberry Jam
10gm icing sugar (for dusting)
Bahan:
220gm Tepung Biskut BWY
95gm Mentega Tanpa Garam Conaprole (dilembutkan)
1 biji telur
80gm gula aising
80gm Jem Strawberi Hero
10gm gula aising (untuk hiasan)
材料:
220克 饼干预拌粉
95克 牛油 (软化)
1颗 鸡蛋
80克 糖粉
80克 草莓酱
10克 装饰用糖分
Method:
Cream/Mixed the butter, sugar and egg together in the bowl with an electric mixer on medium speed until light and fluffy.
Slowly add in flour and whisk at low speed until the mixture forms into a dough.
Cover the dough with plastic wrap and place the dough in the fridge for 30 minutes.
Roll the dough into 0.3 – 0.4cm thickness and use a cookie cutter to cut out the shape.
Place the cookies on the baking tray with a layer of baking paper.
Bake the cookies in the preheated oven at 150°C for 10 – 12 minutes, until the edges begin to brown. Allow the cookies to cool.
Spread strawberry jam on the baked cookies, then sandwich your cookies together.
Sprinkle some icing sugar on top of the cookies for decoration.
Cara membuat:
Pukul mentega, gula dan telur hingga kembang.
Masukkan tepung biskut dan uli hingga menjadi doh.
Bungkus doh dengan plastik dan masukkan ke dalam peti sejuk selama 30 minit.
Canai dan terap setebal 0.3-0.4cm dengan acuan pemotong biskut (cookie cutter).
Susun di dulang pembakar yang telah dialas dengan kertas minyak.
Bakar pada suhu 150°C selama 10-12 minit atau sehingga kekuningan. Biarkan biskut sejuk.
Sapukan jem strawberi pada setiap biskut dan lekatkan bersama 2 biskut yang ada lapisan jem.
Taburkan gula aising atas biskut untuk hiasan.
做法:
用打蛋器将牛油、糖粉和鸡蛋打均匀。
加入过筛的面粉揉成面团。
移置冷冻库冷藏约30分钟。
将面团擀至0.3-0.4厘米厚,用压模压出形状。
然后把饼干放在已铺了一层烘培纸的烤盘上。
把饼干放入预热烤箱以150°C 烘烤10-12分钟,或烤至金黄色,取出放凉。
在饼干上刷ㄧ层草莓果酱,再将2个饼干贴黏。
撒上糖粉,挤入果酱于中间星型洞中,即可享用。