BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Spicy Cheesy Stick

Ingredients:

  • 120gm Echte Boter Butter (unsalted)
  • 200gm BWY Biscuit Mix
  • 100gm parmesan cheese powder
  • 10gm chili powder
  • 1nos egg

Yield: 100pcs +/-

Bahan:

  • 120gm Mentega Echte Boter (tanpa garam)
  • 200gm Adunan Biskut BWY
  • 100gm serbuk keju parmesan
  • 10gm serbuk cili
  • 1biji telur

Hasilan: 100 keping

材料

  • 120克 Echte Boter无盐牛油
  • 200克 BWY饼干预拌粉
  • 100克 柏玛森起司粉
  • 10克 辣椒粉
  • 1颗 鸡蛋

分量:约100片

Method:

  1. Cream butter until light & fluffy, add in egg and mix it well.
  2. Pour in BWY Biscuit Mix, parmesan cheese powder & chili powder, continue to mix until well combined.
  3. Spoon the dough into piping bag and pipe a long strip on a baking tray lined with parchment paper.
  4. Place it into a preheated oven, bake at 180°C for 15 minutes.

Cara Membuat:

  1. Pukul mentega sehingga kembang, masukkan telur dan pukul sehingga sebati.
  2. Masukkan Adunan Biskut BWY, serbuk keju parmesan dan serbuk cili, gaul sehingga sebati.
  3. Masukkan adunan ke dalam beg piping dan paipkan bentuk batang di atas loyang yang telah dialas dengan kertas minyak.
  4. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180°C selama 15 minit.

做法:

  1. 把牛油放入搅拌盆里打发至淡黄色。加入鸡蛋搅拌均匀。
  2. 加入BWY饼干预拌粉,起司粉和辣椒粉搅拌均匀。
  3. 把面糊装入裱花袋内,然后在已铺好一层烘焙纸的烤盘上,挤出长条状。
  4. 把饼干放入预热烤箱中,以180°C烘烤约15分钟。