Spicy Cheesy Stick
Ingredients:
- 120gm Echte Boter Butter (unsalted)
- 200gm BWY Biscuit Mix
- 100gm parmesan cheese powder
- 10gm chili powder
- 1nos egg
Yield: 100pcs +/-
Bahan:
- 120gm Mentega Echte Boter (tanpa garam)
- 200gm Adunan Biskut BWY
- 100gm serbuk keju parmesan
- 10gm serbuk cili
- 1biji telur
Hasilan: 100 keping
材料
- 120克 Echte Boter无盐牛油
- 200克 BWY饼干预拌粉
- 100克 柏玛森起司粉
- 10克 辣椒粉
- 1颗 鸡蛋
分量:约100片
Method:
- Cream butter until light & fluffy, add in egg and mix it well.
- Pour in BWY Biscuit Mix, parmesan cheese powder & chili powder, continue to mix until well combined.
- Spoon the dough into piping bag and pipe a long strip on a baking tray lined with parchment paper.
- Place it into a preheated oven, bake at 180°C for 15 minutes.
Cara Membuat:
- Pukul mentega sehingga kembang, masukkan telur dan pukul sehingga sebati.
- Masukkan Adunan Biskut BWY, serbuk keju parmesan dan serbuk cili, gaul sehingga sebati.
- Masukkan adunan ke dalam beg piping dan paipkan bentuk batang di atas loyang yang telah dialas dengan kertas minyak.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180°C selama 15 minit.
做法:
- 把牛油放入搅拌盆里打发至淡黄色。加入鸡蛋搅拌均匀。
- 加入BWY饼干预拌粉,起司粉和辣椒粉搅拌均匀。
- 把面糊装入裱花袋内,然后在已铺好一层烘焙纸的烤盘上,挤出长条状。
- 把饼干放入预热烤箱中,以180°C烘烤约15分钟。