Soft Cheese Sponge Cake
Ingredients:
250gm VANILLA SPONGE MIX
250gm eggs (without shell)
60ml water
60gm Echte Boter Butter (melted)
6pcs cheese
Bahan:
250gm VANILLA SPONGE MIX
250gm telur (ditimbang tanpa kulit)
60ml air
60gm Mentega Echte Boter (dicairkan)
6 keping cheese
材料:
250克 香草海绵蛋糕预拌粉
250克 鸡蛋 (去壳秤)
60毫升 水
60克 牛油 (溶化)
6片 芝士片
Method:
High speed to mix Vanilla Sponge Premix, eggs and water for 5-6 minutes.
Add in the melted butter and continue to mix until well combined.
Pour ¾ of mixture into a lined/greased square baking mould.
Gently arrange the cheese on the top of mixture, and finally covered the cheese with the balance of mixture.
Bake at 180°C for 35-40 minutes.
Cara membuat:
Putar dengan laju Vanilla Sponge Mix, telur dan air selama 5-6 minit.
Masukkan mentega cair dan putar sehingga adunan rata.
Tuangkan 3/4 adunan ke dalam loyang empat segi yang telah dialas kertas minyak.
Kemudian susun kepingan cheese di atas, dan tuangkan baki adunan sehingga menutup cheese itu.
Bakar selama 35-40 minit pada suhu 180°C.
做法:
把香草海绵蛋糕预拌粉,鸡蛋,和水快速搅拌5-6分钟。
加入溶化好的牛油搅拌均匀。
把3/4的面糊倒入已铺上一层油纸的方形烤盘。
然后铺上芝士片,再将剩下的蛋糕糊倒入,抹平。
以180°C 烘烤35-40分钟。