BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Soft Cheese Sponge Cake

Ingredients:

  • 250gm VANILLA SPONGE MIX
  • 250gm eggs (without shell)
  • 60ml water
  • 60gm Echte Boter Butter (melted)
  • 6pcs cheese

Bahan:

  • 250gm VANILLA SPONGE MIX
  • 250gm telur (ditimbang tanpa kulit)
  • 60ml air
  • 60gm Mentega Echte Boter (dicairkan)
  • 6 keping cheese

材料:

  • 250克 香草海绵蛋糕预拌粉
  • 250克 鸡蛋 (去壳秤)
  • 60毫升 水
  • 60克 牛油 (溶化)
  • 6片 芝士片

Method:

  1. High speed to mix Vanilla Sponge Premix, eggs and water for 5-6 minutes.
  2. Add in the melted butter and continue to mix until well combined.
  3. Pour ¾ of mixture into a lined/greased square baking mould.
  4. Gently arrange the cheese on the top of mixture, and finally covered the cheese with the balance of mixture.
  5. Bake at 180°C for 35-40 minutes.

Cara membuat:

  1. Putar dengan laju Vanilla Sponge Mix, telur dan air selama 5-6 minit.
  2. Masukkan mentega cair dan putar sehingga adunan rata.
  3. Tuangkan 3/4 adunan ke dalam loyang empat segi yang telah dialas kertas minyak.
  4. Kemudian susun kepingan cheese di atas, dan tuangkan baki adunan sehingga menutup cheese itu.
  5. Bakar selama 35-40 minit pada suhu 180°C.

做法:

  1. 把香草海绵蛋糕预拌粉,鸡蛋,和水快速搅拌5-6分钟。
  2. 加入溶化好的牛油搅拌均匀。
  3. 把3/4的面糊倒入已铺上一层油纸的方形烤盘。
  4. 然后铺上芝士片,再将剩下的蛋糕糊倒入,抹平。
  5. 以180°C 烘烤35-40分钟。