Soft Cheese Sponge Cake
Ingredients:
- 250gm VANILLA SPONGE MIX
- 250gm eggs (without shell)
- 60ml water
- 60gm Echte Boter Butter (melted)
- 6pcs cheese
Bahan:
- 250gm VANILLA SPONGE MIX
- 250gm telur (ditimbang tanpa kulit)
- 60ml air
- 60gm Mentega Echte Boter (dicairkan)
- 6 keping cheese
材料:
- 250克 香草海绵蛋糕预拌粉
- 250克 鸡蛋 (去壳秤)
- 60毫升 水
- 60克 牛油 (溶化)
- 6片 芝士片
Method:
- High speed to mix Vanilla Sponge Premix, eggs and water for 5-6 minutes.
- Add in the melted butter and continue to mix until well combined.
- Pour ¾ of mixture into a lined/greased square baking mould.
- Gently arrange the cheese on the top of mixture, and finally covered the cheese with the balance of mixture.
- Bake at 180°C for 35-40 minutes.
Cara membuat:
- Putar dengan laju Vanilla Sponge Mix, telur dan air selama 5-6 minit.
- Masukkan mentega cair dan putar sehingga adunan rata.
- Tuangkan 3/4 adunan ke dalam loyang empat segi yang telah dialas kertas minyak.
- Kemudian susun kepingan cheese di atas, dan tuangkan baki adunan sehingga menutup cheese itu.
- Bakar selama 35-40 minit pada suhu 180°C.
做法:
- 把香草海绵蛋糕预拌粉,鸡蛋,和水快速搅拌5-6分钟。
- 加入溶化好的牛油搅拌均匀。
- 把3/4的面糊倒入已铺上一层油纸的方形烤盘。
- 然后铺上芝士片,再将剩下的蛋糕糊倒入,抹平。
- 以180°C 烘烤35-40分钟。