Honey Cornflakes
Ingredients:
400gm Kollvit Cornflakes
50gm golden raisin
50gm white sesame seeds
150gm Echte Boter Butter
200gm BWY Golden Syrup
Bahan:
400gm Empingan Jagung Kollvit
50gm kismis
50gm bijan putih
150gm Mentega Echte Boter
200gm Sirap Emas BWY
材料:
400克 玉米片
50克 葡萄干
50克 白芝麻
150克 牛油
200克 糖浆
Method:
Melt butter and golden syrup in a pan and stir until just well-combined and frothy.
Add in cornflakes, raisin and sesame seeds, stir until well combined.
Spoon the mixture into paper cups and place them on a baking sheet.
Bake on 150°C for 12-15 mins until it turns slightly golden.
Once done, remove from oven, let it cool and harden before serving. Keep in an airtight container.
Cara membuat:
Cairkan mentega dan sirap emas dalam periuk dan kacau sehingga campuran sebati.
Masukkan empingan jagung, kismis dan bijan. Kacau sehingga adunan sebati.
Ambil adunan menggunakan sudu, masukkan dalam cawan kertas dan letakkan di atas dulang pembakar.
Bakar pada suhu 150°C selama 12-15 minit sehingga warna kekuningan.
Setelah selesai, keluarkan daripada oven, biarkan sejuk dan simpan di dalam bekas kedap udara.
做法:
融化牛油和糖浆,搅拌均匀。
加入玉米片,葡萄干,和芝麻拌匀。
用小匙将玉米片放入小纸杯, 然后排放在烤盘上。
放入预热烤箱,以150°C烘烤12-15分钟或至表面少许浅褐色。
烤好即可取出待凉,糖浆完全凝固后马上装入密封容器。