Honey Cornflakes
Ingredients:
- 400gm Kollvit Cornflakes
- 50gm golden raisin
- 50gm white sesame seeds
- 150gm Echte Boter Butter
- 200gm BWY Golden Syrup
Bahan:
- 400gm Empingan Jagung Kollvit
- 50gm kismis
- 50gm bijan putih
- 150gm Mentega Echte Boter
- 200gm Sirap Emas BWY
材料:
- 400克 玉米片
- 50克 葡萄干
- 50克 白芝麻
- 150克 牛油
- 200克 糖浆
Method:
- Melt butter and golden syrup in a pan and stir until just well-combined and frothy.
- Add in cornflakes, raisin and sesame seeds, stir until well combined.
- Spoon the mixture into paper cups and place them on a baking sheet.
- Bake on 150°C for 12-15 mins until it turns slightly golden.
- Once done, remove from oven, let it cool and harden before serving. Keep in an airtight container.
Cara membuat:
- Cairkan mentega dan sirap emas dalam periuk dan kacau sehingga campuran sebati.
- Masukkan empingan jagung, kismis dan bijan. Kacau sehingga adunan sebati.
- Ambil adunan menggunakan sudu, masukkan dalam cawan kertas dan letakkan di atas dulang pembakar.
- Bakar pada suhu 150°C selama 12-15 minit sehingga warna kekuningan.
- Setelah selesai, keluarkan daripada oven, biarkan sejuk dan simpan di dalam bekas kedap udara.
做法:
- 融化牛油和糖浆,搅拌均匀。
- 加入玉米片,葡萄干,和芝麻拌匀。
- 用小匙将玉米片放入小纸杯, 然后排放在烤盘上。
- 放入预热烤箱,以150°C烘烤12-15分钟或至表面少许浅褐色。
- 烤好即可取出待凉,糖浆完全凝固后马上装入密封容器。