Cashew Bomb Cookies
Ingredients:
- 250gm BWY Biscuit Mix
- 125gm Echte Boter Butter
- 100gm cashewnut roasted and salted (chopped)
- 125gm BWY Bitter Sweet Compound Bar
- Few small paper cups
Bahan:
- 250gm Tepung Adunan Biskut BWY
- 125gm Mentega Echte Boter
- 100gm gajus yang telah dibakar (dicincang)
- 125gm Coklat Kompaun BWY
- Cawan kertas kecil
材料:
- 250克 BWY饼干粉
- 125克 Echte Boter牛油
- 100克 盐烤腰果(切碎)
- 125克 BWY黑巧克力
- 小纸杯
Method:
- Chopped roasted cashew nut into pieces.
- Mixed biscuit mix with butter until well combined and blend in chopped cashew nut pieces.
- Roll the dough into round ball (about 5grams each) and line it on parchment paper and bake it in preheated oven at 170°C for about 10 minutes.
- Let the baked cookies to cool down and dipped in melted chocolate one by one. Place the cookie ball into small paper cup.
- Decorate with cashew nut halves.
Cara membuat:
- Cincangkan gajus yang telah dibakar.
- Campurkan tepung adunan biskut dengan mentega dan gaul sehingga sebati. Masukkan gajus yang telah dicincang dan kacau sebati.
- Buat bentuk bebola kecil (agak-agak 5gm) di atas loyang yang telah dialaskan dengan kertas minyak. Bakar pada suhu 170°C selama 10 minit.
- Biarkan kukis sejuk dan salut kukis dengan coklat yang telah dicair dan masukkan ke dalam cawan kertas kecil.
- Hiaskan dengan gajus di atas kukis.
做法:
- 把盐烤腰果切碎。
- 把饼干粉和牛油搅拌均匀,然后揉成面团。加入切碎的腰果,再搅拌均匀。
- 把面团搓成小圆球(约5克)然后放在已铺好一层油纸的烤盘上。 以170°C 烘烤10分钟。
- 把烤好的曲奇取出待凉,然后把曲奇放入已融化的巧克力里,再把沾满巧克力的曲奇放入纸杯。
- 放上一颗盐烤腰果以作装饰。