Wholemeal Snow White Cookies
Ingredients:
- 440gm BWY Wholemeal Snow White Cookies Mix
- 250gm Ausicows butter
Bahan:
- 440gm Adunan Kue Putri Salju
- 250gm mentega Ausicows
材料:
- 440克 BWY自雪曲奇全麦白雪曲奇预拌粉
- 250克 Ausicows 牛油
Method:
- Preheat oven to 180°C. Line a baking sheet with parchment paper and set aside.
- In a mixing bowl, beat the butter until light and fluffy, pour in cookies mix and mix until well combined. Do not over mix it.
- Shape dough into balls and place on baking tray.
- Bake for 15 minutes or until cookies turn white light brown.
- Leave it to cool completely and roll them in dusting sugar. Lastly, store them in air-tight container.
Cara Membuat:
- Panaskan ketuhar ke suhu 180°C. Lapik loyang dengan kertas parchment dan ketepikan.
- Di dalam mangkuk adunan, pukul mentega sehingga lembut dan kembang, tuangkan adunan biskut dan gaul sehingga sebati. Jangan gaul secara berlebihan.
- Bentukkan doh menjadi bebola dan letak pada dulang pembakar.
- Bakar selama 15 minit atau sehingga biskut bertukar putih keperangan.
- Biarkan ia sejuk sepenuhnya dan golekkan dengan gula dusting. Akhir sekali, simpan dalam bekas kedap udara.
做法:
- 预热烤箱至180°C。在烤盘上铺上一层烘焙纸,放置一旁。
- 在一个碗里。打发牛油至顺滑,加入曲奇预拌粉搅拌均匀。千万不要过度搅拌。
- 把面团搓成小圆球,然后整齐排放在烤盘上。
- 放入烤箱烘烤15分钟或烤至曲奇微黄。
- 拿出放凉,然后装入密封罐即可。