BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

White Sandwich Loaf Bread

Ingredients:

  • 500gm BWY bread flour
  • 50gm castor sugar
  • 10gm salt
  • 30gm milk powder
  • 1 tsp BWY Soft Pro bread improver
  • 11gm Eagle sachet instant yeast
  • 50gm Echte Boter butter (salted)
  • 250-260 gm +/- chilled water

Bahan:

  • 500gm tepung roti
  • 50gm gula kastor
  • 10gm garam
  • 30gm tepung susu
  • 1tsp Soft Pro bread improver
  • 11gm yis segera Eagle
  • 50gm mentega Echte Boter
  • 250-260gm air sejuk

材料:

  • 500克 高筋面粉
  • 50克 细砂糖
  • 10克 盐
  • 30克 奶粉
  • 1茶匙 面包改良剂
  • 11克  酵母
  • 50克 牛油
  • 250-260克 冷水

Method:

  1. Combine all ingredients and mix, knead them by stand mixer or bread maker machine to form a smooth, fully elastic dough.
  2. Transfer the dough to a lightly greased bowl or dough rising bucket, cover the bowl and allow it to rise until puffy, not necessarily doubled in size, about 1 hours.
  3. Divide the dough into 455gm each and roll into ball shape and rest for 10 minutes.  Lightly grease a standard sandwich loaf pan lidded.
  4. Transfer the risen dough to a lightly greased work surface, shape it into a log and fit it into the pan.  Flatten the top as much as possible.  Cover the pan with the lightly greased plastic wrap, and allow the dough to rise until it’s about ½” below the lip of the pan, about 45 minutes.
  5. Preheat your oven to 200°C.  Carefully slip the cover onto the pan, and let it rest for an additional 15 minutes while the oven heats.
  6. Bake it for 25-28 minutes.  Remove the pan from the oven, carefully remove the lid, and return the bread to oven to bake for an additional 10 to 15 minutes until it turns golden-brown on top.  Remove the bread from the oven, and turn it out of the pan onto a rack to cool completely.

Cara Membuat

  1. Campurkan semua bahan dan gaul dengan sebati, guna mixer atau bread maker uli sampai adunan memjadi doh yang berkilat dan licin.

  2. Letak doh itu ke dalam mangkuk besar, tutup mangkuk dan rehatkan doh itu selama 1 jam sampai doh menjadi kembang, tak semestinya sampai saiz jadi 2 kali ganda.
  3. Bahagikan doh kepada 455gm satu dan uli doh itu menjadi bulat, rehatkan doh itu selama 10 minit. Sapukan sedikit mentega di atas loaf pan yang telah disedia.
  4. Penyekkan doh dan buat bentuk segi empat. Kemudian lipat dan rollkan jadi macam bergulung sikit dan masukkan dalam loaf pan. Proofkan lagi 45 minit, biasanya doh itu akan sampai atas penutup loaf pan tu.
  5. Panaskan oven pada 200°C. Tutupkan doh dengan penutup loaf pan dan rehatkan doh selama 15 minit ketika memanaskan oven.
  6. Bakar doh itu selama 25-28 minit. Keluakan penutup loaf pan dan bakar selama 10-15 minit, segera keluarkan roti daripada loyang selepas dibakar dan sejukkan di atas redai supaya bahagian bawah roti tidak lembap.

做法:

  1. 把全部材料加在一起,启动搅拌机或面包机将所有材料揉成面团,然后继续揉,直到面团出膜。
  2. 将面团整圆,盖上盖子,让面团发酵至蓬松约一小时。视情况而定,面团不一定发酵至两倍大。
  3. 将面团分成每小团455克,然后揉成圆形,休面10分钟。将面包模涂上薄薄一层牛油。
  4. 在案板上撒一些干面粉,取出面团,用擀面杖擀成长长的片,将面团从一端卷到另一端,然后放在面包模里。盖上湿布,进行二次发酵。大约45分钟,面团将发酵至约面包模的大小。
  5. 以200°C预热烤箱,在这时候将面包模具盖上,让面团再休息约15分钟。
  6. 将面包放入烤箱烤约25-28分钟。取出面包模具的盖子,然后再将面包烤约10-15分钟,或烤至面包表面金黄色。将面包取出,然后放在架子上待凉。