Tuna Cream Cheese Canape
Ingredients:
- 226gm Cottura Cream Cheese
- 250gm C-Chef Tuna Flakes (drained)
- 3tbsp red onion (finely diced)
- 3tbsp green onion (chopped)
- 1tbsp Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
- Pinch of salt and pepper
- 1 pack Gullon Digestive Roll
- 3 green leaf lettuce leaves
Bahan:
- 226gm Keju Krim Cottura
- 250gm kepingan Tuna C-Chef (ditos/ditapis)
- 3 sudu besar bawang merah (dicincang halus)
- 3 sudu besar bawang hijau (dicincang)
- 1 sudu besar Susu Penuh Krim UHT Meadow Fresh
- garam dan serbuk lada secukup rasa
- 1 pek Biskut Gullon
- 3 helai daun selada
材料:
- 226克 Cottura 奶油奶酪
- 250克 吞拿鱼罐头(沥干)
- 3大匙 红葱头(切碎)
- 3大匙 青葱(切碎)
- 1大匙 Meadow Fresh 牛奶
- 盐和胡椒粉调味
- 1包 Gullon消化饼干
- 3片 生菜
Method:
- In a small bowl, beat the cream cheese on high speed until it is soft.
- Add in tuna, red onion, green onion, milk, salt and pepper. Beat until it is well combined and creamy.
- Place a slice of lettuce on top of each biscuit and then place on top of it 1 tablespoon of the tuna cheese mixture.
Cara Membuat:
- Di dalam bekas kecil, pukul keju krim dengan kelajuan tinggi sehingga lembut.
- Masukkan tuna, bawang merah, bawang hijau, susu, garam dan serbuk lada. Gaul sehingga sebati.
- Letak sekeping daun selada kecil di atas setiap biskut, dan sudukan satu sudu adunan tuna keju krim di atasnya.
做法:
- 在一个小碗里,用高速打发奶油奶酪。
- 加入吞拿鱼,红葱头,青葱,牛奶,盐和胡椒粉。继续打发至全部食材混合均匀。
- 把生菜撕成小片放在饼干上,然后放上一汤匙吞拿芝士沙拉。即可享用。