Tasty Tuna Pizza
Ingredients:
- 250gm Mama Lena Pizza Blend
- 1 tin tuna flakes in oil
- ½ cup sliced red onion (optional)
- 1 tsp BWY Pizza Spice Mix
- 1 pack BWY Pizza Crust
Bahan:
- 250gm Campuran Piza Mama Lena
- 1 tin kepingan tuna dalam minyak
- ½ cup bawang merah besar
- 1 tsp Campuran Rempah Piza BWY
- 1 pek Doh Piza BWY
材料:
- 250克 混合芝士
- 1罐 油浸金枪鱼块
- ½杯 洋葱
- 1茶匙 披萨香料
- 1包 披萨皮
Method:
- Remove the pizza crust from the refrigerator and allow it to rest for 30 minutes on the counter (wait until the dough get much softer).
- Sprinkle the tuna flakes and red onion over the pizza, then top with pizza blend and pizza spice mix.
- Put the pizza into a preheated oven, and bake at 200°C for 10 – 15 minutes, or until the pizza crust and cheese turn golden brown.
- Slice and serve while the pizza still hot.
Cara Membuat:
- Keluarkan doh pizza dari peti sejuk dan ketepikan selama 30 minit sehingga doh menjadi lembut.
- Taburkan kepingan tuna dan bawang besar di atas doh pizza, selepas itu taburkan pizza blend serta campuran rempah piza.
- Masukkan pizza ke dalam ketuhar yang telah dipanaksan, bakar pada suhu 200°C selama 10 – 15 minit, atau pizza dan keju menjadi kuning keperangan.
- Potong pizza dan hidangkan sementara masih panas.
做法:
- 把披萨皮从冰箱拿出来,放置一旁30分钟至完全解冻解冻。
- 把金枪鱼块以及洋葱均匀地铺在披萨披上,然后撒上混合芝士以及少许的披萨香料。
- 把披萨放入预热烤箱里,以200°C烘烤约10-15分钟,或把披萨皮和奶酪烤至金黄色。
- 切成合适的块状即可趁热享用。