BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Tart Buah-Buahan

Ingredients:

  • 2 packs BWY Tart Shell (small)
  • 200gm BWY Instant Custard Mix
  • 500ml cold water
  • Your favourite fruits (cut into cubes)

Bahan-Bahan:

  • 2 pek Tart Shell BWY (kecil)
  • 200gm Tepung Instant Kastard BWY
  • 500ml air sejuk
  • Buah-buahan pilihan anda (dipotong kecil)

材料:

  • 2包 塔皮(小)
  • 200克 卡仕达预拌粉
  • 500毫升 冰水
  • 自己喜爱的水果 (切成小块)

Method:

  1. Place all the mini tart shells on the baking tray, bake at 180°C for 3 minutes. Allow the tart shell to cool.
  2. Mix instant custard powder and cold water in a mixing bowl.
  3. Whisk on medium speed for 3 minutes.
  4. Transfer custard cream from the bowl to piping bag, then pipe the cream on top of the tart shells.
  5. Top with fresh fruits, store in the fridge until ready to serve.

Cara membuat:

  1. Susun semua tart shell di dulang pembakar, bakar pada suhu 180°C selama 3 minit. Biarkan tart shell sejuk.
  2. Campurkan tepung instant kastard dengan air sejuk di dalam mangkuk.
  3. Kacau adunan dengan kelajuan tahap 3 selama 3 minit.
  4. Masukkan adunan ke dalam beg piping dan paipkan dalam tart shell.
  5. Hiaskannya dengan buah-buahan, kemudian simpan dalam peti sejuk. Hidangkan pada bila-bila masa.

做法:

  1. 把塔皮排放在烤盘上,以180°C 烘烤3分钟。取出放凉。
  2. 把卡仕达预拌粉和冰水混合。
  3. 以中速搅拌3分钟。
  4. 把打发好的卡仕达酱装入裱花袋内,然后挤入塔皮。
  5. 放上水果,入冷藏待冰凉即可享用.