Tart Buah-Buahan
Ingredients:
- 2 packs BWY Tart Shell (small)
- 200gm BWY Instant Custard Mix
- 500ml cold water
- Your favourite fruits (cut into cubes)
Bahan-Bahan:
- 2 pek Temourung Tart BWY (kecil)
- 200gm Tepung Segera Kastard BWY
- 500ml air sejuk
- Buah-buahan pilihan anda (dipotong kecil)
材料:
- 2包 塔皮(小)
- 200克 卡仕达预拌粉
- 500毫升 冰水
- 自己喜爱的水果 (切成小块)
Method:
- Place all the mini tart shells on the baking tray, bake at 180°C for 3 minutes. Allow the tart shell to cool.
- Mix instant custard powder and cold water in a mixing bowl.
- Whisk on medium speed for 3 minutes.
- Transfer custard cream to piping bag, then pipe the cream on top of the tart shells.
- Top with fresh fruits, store in the fridge until ready to serve.
Cara membuat:
- Susun semua tart shell di dulang pembakar, bakar pada suhu 180°C selama 3 minit. Biarkan tart shell sejuk.
- Campurkan tepung segera kastard dengan air sejuk di dalam mangkuk.
- Kacau adunan dengan kelajuan tahap sederhana selama 3 minit.
- Masukkan adunan ke dalam beg piping dan paipkan dalam tart shell.
- Hiaskannya dengan buah-buahan, kemudian simpan dalam peti sejuk. Hidangkan pada bila-bila masa.
做法:
- 把塔皮排放在烤盘上,以180°C 烘烤3分钟。取出放凉。
- 把卡仕达预拌粉和冰水混合。
- 以中速搅拌3分钟。
- 把打发好的卡仕达酱装入裱花袋内,然后挤入塔皮。
- 放上水果,入冷藏待冰凉即可享用.