BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Steamed Brownies

Ingredients:

  • 170gm Echte Boter butter
  • 270gm fine granulated sugar
  • 3 nos eggs
  • 270ml milk
  • 520ml BWY Steam Brownies Mix
  • 170gm BWY Dark Compound Coins (melt chocolate by double-boiling method)

Bahan:

  • 170gm Mentega Echte Boter
  • 270gm gula halus
  • 3 biji telur
  • 270ml susu
  • 520gm Adunan Brownie Kukus BWY
  • 170gm BWY Dark Compound Coins (cairkan secara double-boiling)

材料:

  • 170克 牛油
  • 270克 幼糖
  • 3颗 鸡蛋
  • 270毫升 牛奶
  • 520克 蒸布朗尼预拌粉

Method:

  1. Cream butter and sugar until light and fluffy.
  2. Add eggs, one at a time and cream until well combined.
  3. Slowly add in Steam Brownies Mix alternately with milk until well combined.
  4. Pour mixture into a greased and lightly floured 9” round baking pan.
  5. Steam for 1 hour.
  6. Cool the brownies.
  7. Spread the melted chocolate over the brownies.

Cara membuat:

  1. Putar mentega dan gula sehingga kembang.
  2. Tambahkan telur satu per satu dan putar sehingga rata.
  3. Tambahkan Adunan Brownie Kukus secara perlahan-lahan dan berselang dengan susu sehingga sebati.
  4. Tuangkan adunan ke dalam tin pembakar 9” bulat yang telah disapu mentega dan ditaburkan sedikit tepung.
  5. Kukus selama 1 jam.
  6. Biarkan brownie sejuk.
  7. Tuangkan dengan coklat cair ke atas brownie.

做法:

  1. 把牛油和糖打发。
  2. 把鸡蛋一个一个加入搅拌均匀。
  3. 轮流加入蒸布朗尼预拌粉和牛奶,然后继续搅拌均匀。
  4. 把面糊倒入已涂上一层牛油和撒上一些面粉的9“圆形烤盘。
  5. 水烧开后,把面糊放入锅中蒸1小时。
  6. 蒸好后,让布朗尼放在一旁直到凉透。
  7. 把溶化好巧克力倒在蛋糕上。