Salted Egg Ribbon Murukku
Ingredients:
500gm BWY Murukku Mix
5gm Ausicows Butter
5gm sesame seeds
7gm salt
300gm +- coconut milk/water
1 handful of curry leaves
30gm Delimix Salted Egg Seasoning Powder
Bahan:
500gm Adunan Murukku BWY
5gm Mentega Ausicows
5gm biji bijan
7gm garam
300gm +- susu santan/air
1 genggam daun kari
30gm Serbuk Perasa Telur Masin Delimix
材料:
500克 BWY姆鲁咕预拌粉
5克 Ausicows牛油
5克 芝麻
7克 盐
300克+/- 椰奶/水
1株 咖喱叶
30克 Delimix咸蛋黄调味粉
Method:
Mix well BWY Murukku Mix, butter, salt and sesame seeds in a bowl.
Add water little by little, just enough to make a smooth dough. Do not add too much water at a time.
Heat oil in pan to medium high.
Fill the Murukku mould (long slit plate) with dough.
Press directly in oil with circular motion starting from edge to center (do not overlap).
Fry until golden brown and crisp.
Deep fry curry leaves until crisp and fragrant, remove from oil and drain well.
In a frying pan over low heat (without oil), stir well salted egg seasoning powder and curry leaves.
Sprinkle the mixture on the murukku, gently mix well.
Cara Membuat:
Campurkan Adunan Murukku BWY, mentega, garam dan bijan dalam mangkuk.
Tambahkan air sedikit demi sedikit, untuk membuat adunan yang lembut. Jangan tambah terlalu banyak air pada satu masa.
Panaskan minyak dalam kuali pada api sederhana.
Masukkan adunan ke dalam acuan murukku (corak “long slit”).
Paipkan adunan ke dalam minyak yang telah dipanaskan.
Goreng adunan hingga warna keemasan dan ranggup.
Goreng daun kari sehingga garing dan bau wangi, angkat dan toskan minyak.
Sangai serbuk perasa telur masin dan daun kari. (goreng tanpa minyak)
Kemudian taburkan serbuk telur masin ke atas murukku, gaul sebati.
做法:
把预拌粉,牛油,盐以及芝麻倒入碗中,搅拌均匀。
慢慢加入适量清水,把面粉揉至光滑软面团。千万不要一次加入太多的水。
在锅中倒入油,然后烧热。
取适量面团,置入特制的挤压器内(“long slit“模具)。
在油锅中,挤出波浪的长条形面糊。(不要重叠)
炸至两面金黄,捞起沥干。
把咖喱叶放入油锅中,炸至酥脆,捞起沥干。
在无油平底锅中,以小火炒香咸蛋黄粉和咖喱叶。
把炒好的调味料撒在炸好的Murukku上,轻轻的翻拌均匀。