Salted Egg Popiah
Ingredients:
100gm popiah skin
2tbsp Delimix Salted Egg Seasoning Powder
1tbsp icing sugar
1/2tsp salt
Bahan:
100gm kulit popia
2 sudu besar Serbuk Perasa Telur Masin Delimix
1 sudu besar gula aising
½ sudu kecil garam
材料:
100克 春卷皮
2汤匙 Delimix咸蛋黄调味粉
1汤匙 糖粉
½茶匙 盐
Method:
Cut popiah skin into desire shape, put aside for at least 30 minutes.
Deep fry popiah skin until crispy and golden brown in a frying pan over medium heat, remove from oil and drain well.
In a bowl, mix well salted egg seasoning powder, icing sugar and salt.
Sprinkle the mixture on the popiah skin, gently mix well.
Cara Membuat:
Potong kulit popia mengikut saiz yang dimahukan, ketepikan selama 30 minit.
Goreng kulit popia sehingga garing di dalam kuali dengan api sederhana, angkat dan toskan minyak.
Di dalam mangkuk, campurkan serbuk perasa telur masin, gula aising dan garam, gaul sebati.
Taburkan campuran ke atas kulit popia, gaul sebati.
做法:
根据自己的喜好,把春卷皮切成小片,放置一旁至少30分钟。
然后把春卷皮放入油锅中,以中火炸至金黄色,捞起沥干。
把咸蛋黄粉,糖粉和盐搅拌均匀。
把混合好的调味料撒在炸好的春卷皮上,轻轻的翻拌均匀。