Salted Egg Popiah
Ingredients:
- 100gm popiah skin
- 2tbsp Delimix Salted Egg Seasoning Powder
- 1tbsp icing sugar
- 1/2tsp salt
Bahan:
- 100gm kulit popia
- 2 sudu besar Serbuk Perasa Telur Masin Delimix
- 1 sudu besar gula aising
- ½ sudu kecil garam
材料:
- 100克 春卷皮
- 2汤匙 Delimix咸蛋黄调味粉
- 1汤匙 糖粉
- ½茶匙 盐
Method:
- Cut popiah skin into desire shape, put aside for at least 30 minutes.
- Deep fry popiah skin until crispy and golden brown in a frying pan over medium heat, remove from oil and drain well.
- In a bowl, mix well salted egg seasoning powder, icing sugar and salt.
- Sprinkle the mixture on the popiah skin, gently mix well.
Cara Membuat:
- Potong kulit popia mengikut saiz yang dimahukan, ketepikan selama 30 minit.
- Goreng kulit popia sehingga garing di dalam kuali dengan api sederhana, angkat dan toskan minyak.
- Di dalam mangkuk, campurkan serbuk perasa telur masin, gula aising dan garam, gaul sebati.
- Taburkan campuran ke atas kulit popia, gaul sebati.
做法:
- 根据自己的喜好,把春卷皮切成小片,放置一旁至少30分钟。
- 然后把春卷皮放入油锅中,以中火炸至金黄色,捞起沥干。
- 把咸蛋黄粉,糖粉和盐搅拌均匀。
- 把混合好的调味料撒在炸好的春卷皮上,轻轻的翻拌均匀。