Red Velvet Cookies
Ingredients:
Prepare for Cookies
- 500gm BWY Red Velvet Cookies Mix
- 250gm Ausicows Butter
Prepare for Topping (Optional)
- Cottura White Chocolate Chips
- dried cranberries
- nuts (chopped)
Bahan:
Untuk Kukis
- 500gm Adunan Biskut Red Velvet BWY
- 250gm Mentega Ausicow
Untuk Topping (Pilihan)
- Cip Coklat Putih Cottura
- kranberi kering
- kekacang (dicincang)
材料:
准备饼干
- 500克 BWY 红绒丝曲奇预拌粉
- 250克 Ausicows 牛油
配料 (自行选择)
- Cottura 白巧克力粒
- 蔓越莓干
- 坚果 (切碎)
Method:
- Preheat oven to 180°C.
- Beat soften butter until light and fluffy.
- Add BWY Red Velvet Cookies Mix, mix until well blended.
- Add in white chocolate chips, dried cranberries or nuts, mix until well combined.
- Shape dough into balls and flatten it.
- Place on baking tray and bake for 15 to 20 minutes.
Cara Membuat:
- Panaskan ketuhar ke suhu 180°C.
- Pukul mentega sehingga lembut dan kembang.
- Masukkan Adunan Biskut Red Velvet BWY, gaul sehingga sebati.
- Masukkan cip coklat putih, kranberi kering dan kekacang, gaul sehingga sebati.
- Bentukkan doh menjadi bebola dan ratakan.
- Letakkan pada dulang pembakar dan bakar selama 15 sehingga 20 minit.
做法:
- 预热烤箱至180°度。
- 打发牛油至蓬松泛白。
- 加入曲奇预拌粉,搅拌均匀。
- 加入白巧克力粒,蔓越莓干或坚果碎,搅拌均匀。
- 把面团搓成小圆球,然后轻轻按扁。
- 把曲奇排放在烤盘上,烘烤15至20分钟。