BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Red Velvet Cookies

Ingredients:

Prepare for Cookies

  • 500gm BWY Red Velvet Cookies Mix
  • 250gm Ausicows Butter

Prepare for Topping (Optional)

  • Cottura White Chocolate Chips
  • dried cranberries
  • nuts (chopped)

Bahan:

Untuk Kukis

  • 500gm Adunan Biskut Red Velvet BWY
  • 250gm Mentega Ausicow

Untuk Topping (Pilihan)

  • Cip Coklat Putih Cottura
  • kranberi kering
  • kekacang (dicincang)

材料:

准备饼干

  • 500克 BWY 红绒丝曲奇预拌粉
  • 250克 Ausicows 牛油

配料 (自行选择)

  • Cottura 白巧克力粒
  • 蔓越莓干
  • 坚果 (切碎)

Method:

  1. Preheat oven to 180°C. 
  2. Beat soften butter until light and fluffy. 
  3. Add BWY Red Velvet Cookies Mix, mix until well blended. 
  4. Add in white chocolate chips, dried cranberries or nuts, mix until well combined. 
  5. Shape dough into balls and flatten it. 
  6. Place on baking tray and bake for 15 to 20 minutes.

Cara Membuat:

  1. Panaskan ketuhar ke suhu 180°C. 
  2. Pukul mentega sehingga lembut dan kembang. 
  3. Masukkan Adunan Biskut Red Velvet BWY, gaul sehingga sebati. 
  4. Masukkan cip coklat putih, kranberi kering dan kekacang, gaul sehingga sebati. 
  5. Bentukkan doh menjadi bebola dan ratakan. 
  6. Letakkan pada dulang pembakar dan bakar selama 15 sehingga 20 minit.

做法:

  1. 预热烤箱至180°度。 
  2. 打发牛油至蓬松泛白。 
  3. 加入曲奇预拌粉,搅拌均匀。 
  4. 加入白巧克力粒,蔓越莓干或坚果碎,搅拌均匀。 
  5. 把面团搓成小圆球,然后轻轻按扁。 
  6. 把曲奇排放在烤盘上,烘烤15至20分钟。