Pizza Margherita Scones
Ingredients:
- 500gm all-purpose flour
- 3tbsp corn starch
- 1tbsp double acting baking powder
- ½tsp baking soda
- 1tsp salt
- ½tbsp garlic powder
- 1tbsp pizza spice mix
- 1tbsp dried parsley flakes
- 1tbsp Mama Lena Parmesan Grated Cheese
- 180gm Echte Boter Salted Butter (cold)
- 120gm tomato paste
- 150gm+/- Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
- 1nos small onion (chopped finely)
- 100gm chicken frank/chicken ham (cut into small cubes)
- 150gm Mama Lena Shredded Pizza Blend Cheese
Bahan:
- 500gm tepung serbaguna
- 3sudu besar tepung jagung
- 1sudu besar serbuk penaik
- ½sudu kecil soda bikarbonat
- 1sudu kecil garam
- ½sudu besar serbuk bawang putih
- 1sudu besar campuran rempah pizza
- 1sudu besar serpihan pasli
- 1sudu besar Keju Parmesan Parut Mama Lena
- 180gm Mentega Echte Boter dengan garam (sejuk)
- 120gm pes tomato
- 150gm +/- Susu Penuh Krim UHT Meadow Fresh
- 1biji bawang kecil (dicincang halus)
- 100gm ayam frank/ayam ham (potong kecil mendadu)
- 150gm Keju Cincang Pizza Mama Lena
材料:
- 500克 面粉
- 3汤匙 玉米粉
- 1汤匙 双效泡打粉
- ½茶匙 苏打粉
- 1茶匙 盐
- ½汤匙 蒜粉
- 1汤匙 披萨香料
- 1汤匙 香菜干
- 1汤匙 Mama Lena 磨碎帕玛森
- 180克 Echte Boter有盐牛油 (冷)
- 120克 番茄酱
- 150+/-克 Meadow Fresh全脂牛奶
- 1颗 洋葱( 切碎)
- 100克 鸡肉块、鸡肉火腿(切成小块)
- 150克 Mama Lena 披萨奶酪丝
Method:
- Combine all purpose flour, corn flour, baking soda, salt, garlic powder, pizza spice mix, parsley, grated cheese, mix well.
- Add in butter and mix well, then add in tomato paste, milk and onion mix well.
- Add in chicken, pizza blend cheese, mix well, rest it for 20 minutes.
- Weight the dough for 45gm each, place it into the loose based baking mold.
- For another style, place it into the baking tray lined with parchment paper and flatten the dough to become a round shape, cut it into 8 pieces.
- Brush the dough with tomato paste.
- Place the pizza into a preheated oven, bake at 190°C for 15 – 20 minutes.
Cara Membuat:
- Campurkan tepung serba guna, tepung jagung, serbuk penaik, garam, serbuk bawang putih, adunan rempah pizza, pasli, keju parut, gaul sebati.
- Masukkan mentega dan gaul rata, kemudian masukkan pes tomato, susu, bawang dan adun sebati.
- Masukkan ayam, keju adunan pizza, gaul rata dan rehatkan selama 20 minit.
- Timbang doh kepada 45gm setiap satu, masukkan ke dalam loyang yang boleh dilonggarkan.
- Untuk gaya lain, masukkan ke dalam dulang pembakar yang dilapisi kertas parchment dan ratakan doh menjadi bentuk bulat, potong kepada 8 kepingan.
- Sapukan adunan dengan pes tomato.
- Masukkan pizza ke dalam ketuhar yang telah dipanaskan, bakar pada suhu 190 ° C selama 15 – 20 minit.
做法:
- 把面粉玉米粉,泡打粉,苏打粉,盐,蒜粉,披萨香料,香菜干,和磨碎帕玛森搅拌均匀。
- 加入牛油搅拌均匀,然后再加入番茄酱,牛奶和洋葱碎搅拌均匀。
- 最后加入切块鸡肉和披萨奶酪丝,搅拌均匀揉成面团,放置休息20分钟。
- 把面团分成每份45克,然后排放在活底烤模里。
- 也可以排放在已铺了一层烘焙纸的烤盘上,然后稍微把面团按扁,整成圆形,然后切成8片。
- 在面团上刷上一层番茄酱。
- 把面团放入预热烤箱,以190°C烘烤15 – 20 分钟。