Pineapple Tart
Ingredients:
250gm butter
2 egg yolks
1 pkt BWY Pineapple Tart Mix
1 egg (for egg wash)
1 pkt pineapple paste
Bahan:
250gm mentega
2 biji kuning telur
1 pkt Adunan Tart Nenas BWY
1 biji telur (untuk sapuan)
1 pkt pes nenas
材料:
250克 牛油
2颗 鸡蛋黄
1包 BWY黄梨塔预拌粉
1颗 鸡蛋(稍微打散)
1包 黄梨陷
Method:
Cream the butter, add in egg yolks and mix well.
Pour in the Pineapple Tart Mix and mix again until well combined.
Place dough into a nastar mould, press into strips, place pineapple paste and roll to wrap it.
Arrange the tarts on baking tray lined with parchment paper. Brush egg wash on top.
Bake at 180°C for 20 minutes.
Cara Membuat:
Pukul mentega sehingga lembut, kemudian masukkan kuning telur dan pukul sehingga ringan dan sebati.
Masukkan Adunan Tart Nenas dan kacau sehingga sebati.
Masukkan adunan ke dalam acuan nastar, tekan dan gulung bersama inti nenas yang digentel kecil membujur.
Susun di atas loyang yand dilapis dengan kertas minyak. Sapukan telur di atas tart.
Bakar pada suhu 180°C selama 20 minit
做法:
把牛油切成小块然后打发呈乳白状。
加入鸡蛋黄搅拌均匀。
慢慢加入黄梨预拌粉,混合成软面团,放置一旁。
把黄梨陷分成每份5克,搓成圆柱形。
使用黄梨模具,把面团挤压出约2寸长条状。
把黄梨内馅用面团卷起。
在表面刷上一岑蛋黄液。
送入预热烤炉里,以180℃烘烤20分钟,或烤至金黄色即可。