Pineapple Tart
Ingredients:
- 250gm butter
- 2 egg yolks
- 1 pkt BWY Pineapple Tart Mix
- 1 egg (for egg wash)
- 1 pkt pineapple paste
Bahan:
- 250gm mentega
- 2 biji kuning telur
- 1 pkt Adunan Tart Nenas BWY
- 1 biji telur (untuk sapuan)
- 1 pkt pes nenas
材料:
- 250克 牛油
- 2颗 鸡蛋黄
- 1包 BWY黄梨塔预拌粉
- 1颗 鸡蛋(稍微打散)
- 1包 黄梨陷
Method:
- Cream the butter, add in egg yolks and mix well.
- Pour in the Pineapple Tart Mix and mix again until well combined.
- Place dough into a nastar mould, press into strips, place pineapple paste and roll to wrap it.
- Arrange the tarts on baking tray lined with parchment paper. Brush egg wash on top.
- Bake at 180°C for 20 minutes.
Cara Membuat:
- Pukul mentega sehingga lembut, kemudian masukkan kuning telur dan pukul sehingga ringan dan sebati.
- Masukkan Adunan Tart Nenas dan kacau sehingga sebati.
- Masukkan adunan ke dalam acuan nastar, tekan dan gulung bersama inti nenas yang digentel kecil membujur.
- Susun di atas loyang yand dilapis dengan kertas minyak. Sapukan telur di atas tart.
- Bakar pada suhu 180°C selama 20 minit
做法:
- 把牛油切成小块然后打发呈乳白状。
- 加入鸡蛋黄搅拌均匀。
- 慢慢加入黄梨预拌粉,混合成软面团,放置一旁。
- 把黄梨陷分成每份5克,搓成圆柱形。
- 使用黄梨模具,把面团挤压出约2寸长条状。
- 把黄梨内馅用面团卷起。
- 在表面刷上一岑蛋黄液。
- 送入预热烤炉里,以180℃烘烤20分钟,或烤至金黄色即可。