BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Penotti Cheesecake

Ingredients:

Prepare for Crust

  • 250gm Gullon Digestive Biscuits (crushed)
  • 80gm Ausicows Butter (unsalted, melted)

Prepare for Filling

  • 60ml water
  • 1tbsp gelatin powder
  • 680gm Cottura Cream Cheese (room temperature)
  • 170gm icing sugar
  • 1tbsp BWY Vanilla Essence
  • 480ml Westgold Whipping Cream

Prepare for Topping

  • 300gm Cookies Penotti Speculoos Original Spread

Bahan:

Untuk Biskut Base

  • 250gm Biskut Gullon Digestive (dihancurkan)
  • 80gm Mentega Ausicows (tanpa garam, dicairkan)

Untuk Inti

  • 60ml air
  • 1sudu besar serbuk gelatin
  • 680gm Keju Krim Cottura (suhu bilik)
  • 170gm gula aising
  • 1sudu besar Esen Vanila BWY
  • 480ml Krim Putar Westgold

Untuk Topping

  • 300gm Cookies Penotti Speculoos Original Spread

材料:

准备饼干底

  • 250克 Gullon消化饼干(敲碎)
  • 80克 Ausicows牛油(无盐,融化)

准备奶酪陷

  • 60毫升 水
  • 1汤匙 吉利丁粉
  • 680克 Cottura奶油奶酪(室温)
  • 170克 糖粉
  • 1汤匙 BWY香草精
  • 480毫升 Westgold淡奶油

准备焦糖饼干酱

  • 300克 Penotti焦糖饼干酱

Method:

  1. Mix crushed biscuits with melted butter. Pour into a 9-inch springform baking pan and press gently to form an even base. Refrigerate it for a while.
  2. For the filling, fill in water in a small bowl and sprinkle the gelatin powder over the top, stir to combine. Put aside.
  3. In a large bowl, whisk cream cheese and sugar until completely smooth. Add in vanilla essence, mix well. Add in the melted gelatin into the batter and continue to mix until well combined. Put aside.
  4. Whisk whipping cream until soft peak. Pour half of the whipped cream into the cream cheese batter, gently fold in. Repeat with the balance of whipped cream.
  5. Take out the biscuit crust from refrigerator, pour the filling into it, smooth the top. Cover it with cling wrap and refrigerate for at least 6 hours, until completely set.
  6. For the topping, melt the Cookies Penotti Speculoos Original Spread in a microwave until it form a thick liquid texture. Pour over the cheesecake and refrigerate until set.

Cara Membuat:

  1. Gaul sebati biskut hancur dan mentega cair. Tuangkan ke dalam loyang springform 9 inci dan tekan dengan lembut sehingga rata. Sejukkan sebentar.
  2. Untuk inti, taburkan serbuk gelatin di atas air, kacau sehingga sebati. Ketepikan.
  3. Di dalam mangkuk besar, pukul krim keju dan gula aising sehingga sebati. Masukkan esen vanila, gaul sebati. Masukkan gelatin cair ke dalam adunan dan terus kacau sehingga sebati. Ketepikan.
  4. Pukul krim putar sehingga soft peak. Masukkan separuh krim putar ke dalam adunan krim keju, gaul sebati. Ulangi dengan baki krim putar.
  5. Keluarkan biskut base dari peti sejuk, tuangkan inti ke dalamnya, ratakan permukaan. Tutup dengan cling wrap dan sejukkan sekurang-kurangnya 6 jam, sehingga keju krim menjadi keras.
  6. Untuk topping, cairkan Cookies Penotti Speculoos Original Spread di dalam microwave. Tuang ke atas kek keju dan sejukkan.

做法:

  1. 把消化饼干和融化牛油搅拌均匀,倒入9寸烤盘压紧实,放入冰箱冷藏。
  2. 准备奶酪陷,在一碗水里,撒上吉利丁粉,搅拌均匀,放置一旁。
    在另一个大碗里,打发奶油奶酪和糖至蓬松。加入香草精,拌匀。
  3. 加入刚刚的吉利丁水,继续搅拌均匀,放置一旁备用。
  4. 把淡奶油打至6成发,奶油呈现轻微纹路。先把一半的奶油倒入奶酪糊里,轻轻拌匀。然后把剩下的奶油也加入拌匀。
  5. 把冷藏好的饼干底拿出来,把拌匀的面糊倒入饼干底,把表面抹平。用保鲜膜盖起来,然后冷藏至少6小时,知道蛋糕完全凝固。
  6. 把焦糖饼干酱放入微波炉里微博至浓稠液体,倒入芝士蛋糕表面作装饰,然后再放入冰箱冷藏至凝固即可享用。