Peach Strudel
Ingredients:
- 4pcs BWY Puff Pastry
- 1nos egg yolk
- 125gm Cottura Cream Cheese
- 2tbsp icing sugar
- 70gm Westgold Whipping Cream
- 1tin BWY Peach Halves (sliced)
Bahan:
- 4keping Puf Pastri BWY
- 1biji kuning telur
- 125gm Keju Krim Cottura
- 2sudu besar gula aising
- 70gm Krim Putar Westgold
- 1tin BWY Peach Halves (dihiris)
材料:
- 4片 BWY 冷冻酥皮
- 1颗 蛋黄
- 125克 Cottura奶油奶酪
- 2汤匙 糖粉
- 70克 Westgold淡奶油
- 1罐 BWY桃子果肉(切片)
Method:
- Cut puff pastry into rectangular, place at a lined baking tray.
- Brush egg yolk on top of the puff pastry.
- Baked at a preheated oven at 160°C for 30 minutes. Allow it to cool.
- In a mixing bowl, whisk cream cheese until creamy, add in icing sugar and mix well. Add in whipping cream, mix until well combined.
- Transfer cream cheese mixture into a piping bag. Pipe cream cheese on top of a puff pastry, place peach slice on top of the cream.
- Cover with another layer of puff pastry, then pipe again cream cheese filling on top of the puff pastry. Place with peach slices.
- Lastly, sprinkle some icing sugar as decoration, ready to serve.
Cara Membuat:
- Potong puf pastri menjadi segi empat, letak pada dulang pembakar yang telah dilapis.
- Sapukan kuning telur di atas puf pastry.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 160°C selama 30 minit. Biarkan sejuk.
- Di dalam mangkuk pengadun, pukul keju krim sehingga berkrim, masukkan gula aising dan gaul sebati. Masukkan krim putar, gaul sehingga sebati.
- Pindahkan adunan keju krim ke dalam beg paip. Paipkan keju krim di atas puf pastri, letakkan hirisan peach di atas krim.
- Tutup dengan kepingan puf pastry lain, paipkan lagi inti keju krim di atas puf pastri. Letakkan hirisan peach di atas krim.
- Akhirnya, taburkan sedikit gula aising sebagai hiasan, sedia untuk dihidangkan.
做法:
- 把冷冻酥皮切成长方形,排放在铺了烘焙纸的烤盘上。
- 在酥皮表面刷上一层蛋黄液。
- 放入预热烤箱以160°度烘烤30分钟。取出待凉。
- 在搅拌棚里,打发奶油奶酪至顺滑, 加入糖粉搅拌均匀。加入淡奶油搅拌均匀。
- 把奶酪陷装入裱花袋里。在一片酥皮上,挤上一层奶油陷,然后把桃子肉排放在奶油陷上。
- 拿另一片酥片盖上,然后再在酥皮上挤上奶油陷,然后再放上一些桃子肉
- 最后,撒上一些糖粉,即可享用。