Parmesan Cheese Custard Cookies
Ingredients:
- 75gm Echte Boter Butter (unsalted)
- 90gm BWY Biscuit Flour
- 35gm custard powder
- 30gm icing sugar
- 1/2tsp vanilla essence (optional)
- 1tbsp parmesan cheese powder
Bahan:
- 75gm Mentega Echte Boter (dengan garam)
- 90gm Tepung Biskut BWY
- 35gm serbuk kastard
- 30gm gula aising
- 1/2sudu kecil esen vanila (pilihan anda)
- 1sudu besar serbuk keju parmesan
材料:
- 75克 Echte Boter有盐牛油
- 90克 BWY饼干粉
- 35克 卡仕达粉
- 30克 糖粉
- 1/2茶匙 香草精(可选择不放)
- 1汤匙 柏玛森起司粉
Method:
- Combine flour, icing sugar, custard powder in a mixing bowl, set aside.
- Whisk butter until light and fluffy, add in vanilla essence and mix until well combined.
- Add in flour mixture gradually until become a soft dough.
- Lastly, add in parmesan cheese and mix well.
- Divide the dough into equal sized balls of 2cm.
- Place the cookies on a baking tray lined with parchment paper and slightly press the cookies with fork to create lining pattern.
- Bake at a preheated oven at 180°C for 16 minutes.
Cara Membuat:
- Dalam mangkuk besar, campurkan tepung, gula aising, serbuk kastard, ketepikan.
- Pukul mentega sehingga kembang, masukkan esen vanila dan gaul sehingga sebati.
- Masukkan campuran tepung dengan perlahan-lahan sehingga adunan menjadi doh yang lembut.
- Akhirnya, masukkan serbuk keju parmesan dan gaul sehingga sebati.
- Bahagikan adunan kepada saiz bebola 2cm.
- Susun kukis di atas loyang yang telah dialas dengan kertas minyak, guna garpu tekan corak di atas biskut.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada 180°C selama 16 minit.
做法:
- 在一个大碗里,将饼干粉,糖粉,卡仕达粉混合均匀。
- 把牛油打发,加入香草精,搅拌均匀。
- 然后分次加入混合好的分类,搅拌至软面团。
- 最后,加入柏玛森起司粉混合均匀。
- 把面团分成约2厘米的小圆球。
- 把曲奇放在已铺好一层烘焙纸的烤盘上,用叉子轻轻按压出线条纹路。
- 把曲奇放入预热烤箱中, 以180°C 烘烤约16分钟。