Pandan Sponge Cake
Ingredients:
250gm BWY Vanilla Sponge Cake Mix
250gm eggs (without shell)
60ml water
60gm Echte Boter Butter (melted)
1tsp pandan paste
A dash of green colouring
Bahan:
250gm Adunan Kek Span Vanila BWY
250gm telur (ditimbang tanpa kulit)
60ml air
60gm Mentega Echte Boter (dicairkan)
1sudu kecil pes pandan
Sedikit pewarna hijau
材料:
250克 BWY香草海绵蛋糕预拌粉
250克 鸡蛋 (去壳秤)
60毫升 水
60克 牛油 (溶化)
1小茶匙 班兰香精
一点点绿色素
Method:
By using high speed, mix BWY Vanilla Sponge Cake Mix, eggs and water for 5-6 minutes.
Add in the melted butter and continue to mix until well combined.
Put in the pandan paste and green colouring.
Pour the mixture into a lined/greased 9” baking mould.
Bake at 180°C for 35-40 minutes.
Cara membuat:
Putar dengan laju Adunan Kek Span Vanila BWY, telur dan air selama 5-6 minit.
Masukkan mentega cair dan putar sehingga adunan rata.
Kemudian masukkan pes pandan dan pewarna hijau.
Tuangkan adunan ke dalam loyang bulat 9” yang telah dialas kertas minyak.
Bakar selama 35-40 minit pada suhu 180°C.
做法:
把香草海绵蛋糕预拌粉,鸡蛋,和水快速搅拌5-6分钟。
加入溶化好的牛油搅拌均匀。
然后加入班兰香精和绿色素。
把面糊倒入已铺上一层油纸的9“圆形烤盘。
以180°C 烘烤35-40分钟。