BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Image Alt

Bake With Yen

Pandan Sponge Cake

Ingredients:

  • 250gm VANILLA SPONGE MIX
  • 250gm eggs (without shell)
  • 60ml water
  • 60gm Echte Boter butter (melted)
  • 1 tsp pandan emulco
  • A dash of green colouring

Bahan:

  • 250gm VANILLA SPONGE MIX
  • 250gm telur (ditimbang tanpa kulit)
  • 60ml air
  • 60gm mentega Echte Boter (cair)
  • 1 sudu kecil pandan emulco
  • Sedikit pewarna hijau

材料:

  • 250克 香草海绵蛋糕预拌粉
  • 250克 鸡蛋 (去壳秤)
  • 60毫升 水
  • 60克 牛油 (溶化)
  • 1小茶匙 班兰香精
  • 一点点绿色素

Method:

  1. High speed to mix Vanilla Sponge Premix, eggs and water for 5-6 minutes.
  2. Add in the melted butter and continue to mix until well combined.
  3. Put in the pandan emulco dan colouring.
  4. Pour the mixture into a lined/greased 9” baking mould.
  5. Bake at 180°C for 35-40 minutes.

Cara membuat:

  1. Putar dengan laju Vanilla Sponge Mix, telur dan air selama 5-6 minit.
  2. Masukkan mentega cair dan putar sehingga adunan rata.
  3. Kemudian masukkan pandan emulco dan pewarna hijau.
  4. Tuangkan adunan ke dalam loyang bulat 9” yang telah dialas kertas minyak.
  5. Bakar selama 35-40 minit pada suhu 180°C.

做法:

  1. 把香草海绵蛋糕预拌粉,鸡蛋,和水快速搅拌5-6分钟。
  2. 加入溶化好的牛油搅拌均匀。
  3. 然后加入班兰香精和绿色素。
  4. 把面糊倒入已铺上一层油纸的9“圆形烤盘。
  5. 以180°C 烘烤35-40分钟。