Pandan Sponge Cake
Ingredients:
- 250gm BWY Vanilla Sponge Cake Mix
- 250gm eggs (without shell)
- 60ml water
- 60gm Echte Boter Butter (melted)
- 1tsp pandan paste
- A dash of green colouring
Bahan:
- 250gm Adunan Kek Span Vanila BWY
- 250gm telur (ditimbang tanpa kulit)
- 60ml air
- 60gm Mentega Echte Boter (dicairkan)
- 1sudu kecil pes pandan
- Sedikit pewarna hijau
材料:
- 250克 BWY香草海绵蛋糕预拌粉
- 250克 鸡蛋 (去壳秤)
- 60毫升 水
- 60克 牛油 (溶化)
- 1小茶匙 班兰香精
- 一点点绿色素
Method:
- By using high speed, mix BWY Vanilla Sponge Cake Mix, eggs and water for 5-6 minutes.
- Add in the melted butter and continue to mix until well combined.
- Put in the pandan paste and green colouring.
- Pour the mixture into a lined/greased 9” baking mould.
- Bake at 180°C for 35-40 minutes.
Cara membuat:
- Putar dengan laju Adunan Kek Span Vanila BWY, telur dan air selama 5-6 minit.
- Masukkan mentega cair dan putar sehingga adunan rata.
- Kemudian masukkan pes pandan dan pewarna hijau.
- Tuangkan adunan ke dalam loyang bulat 9” yang telah dialas kertas minyak.
- Bakar selama 35-40 minit pada suhu 180°C.
做法:
- 把香草海绵蛋糕预拌粉,鸡蛋,和水快速搅拌5-6分钟。
- 加入溶化好的牛油搅拌均匀。
- 然后加入班兰香精和绿色素。
- 把面糊倒入已铺上一层油纸的9“圆形烤盘。
- 以180°C 烘烤35-40分钟。