Murukku
Ingredients:
500gm BWY Murukku Mix
5gm butter (optional)
5gm sesame seeds
7gm salt
300gm + – coconut milk/water
Bahan:
500gm Adunan Murukku BWY
5gm mentega (pilihan)
5gm bijan
7gm garam
300gm + – susu santan/air
材料:
500克 BWY姆鲁咕预拌粉
5克 牛油 (可选择)
5克 芝麻
7克 盐
300克+/- 椰奶/水
Method:
Mix well BWY Murukku Mix, butter, salt and sesame seeds in a bowl.
Add water little by little, just enough to make a smooth dough. Do not add too much water at a time.
Heat oil in a pan to medium high.
Fill the Murukku mould with dough.
Press the dough to make spirals on a cloth baking paper.
Fry until golden brown and crisp.
Cool them completely and store it in air tight jar
Cara Membuat:
Campurkan Adunan Murukku BWY, mentega, garam dan bijan dalam mangkuk.
Tambahkan air sedikit demi sedikit, untuk membuat adunan yang lembut. Jangan tambah terlalu banyak air pada satu masa.
Panaskan minyak dalam kuali pada api sederhana.
Masukkan adunan ke dalam acuan murukku.
Tekan acuan dan bentuk spiral pada cloth baking paper.
Goreng adunan hingga warna keemasan dan ranggup.
Biarkan murukku sejuk dahulu dan simpan dakam bekas kedap udara.
做法:
把BWY姆鲁咕预拌粉,牛油,盐和芝麻倒入碗中,搅拌均匀。
慢慢加入适量清水,把面粉揉至光滑的软面团。千万不要一次加入太多的水。
在锅中倒入油,然后烧热。
取适量面团,装入特制的挤压器内。
在油纸上挤出一圈一圈的螺旋形面团。
炸至两面金黄,捞起沥干。
把姆鲁咕放凉然后装入密封罐里。