BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Murukku

Ingredients:

  • 500gm BWY Murukku Mix
  • 5gm Butterich butter blend
  • 5gm sesame seeds
  • 7gm salt
  • 300gm water

Bahan:

  • 500gm Adunan Murukku BWY
  • 5gm lepa susu Butterich
  • 5gm bijan
  • 7gm garam
  • 300gm air

材料:

  • 500克 BWY姆鲁咕预拌粉
  • 5克 Butterich牛油
  • 5克 芝麻
  • 7克 盐
  • 300克 水

Method:

  1. Mix well Murukku Mix, butter, salt and sesame seeds in a bowl.
  2. Add water little by little, just enough to make a smooth dough. Do not add too much water at a time.
  3. Heat oil in a pan to medium high.
  4. Fill the Murukku mould with dough. Press the dough to make spirals on a cloth baking paper.
  5. Fry until golden brown and crisp.
  6. Cool them completely and store in airtight jar.

Cara Membuat:

  1. Campurkan Adunan Murukku, lepa susu, garam dan bijan dalam mangkuk.
  2. Tambahkan air sedikit demi sedikit, untuk membuat adunan lembut. Jangan tambah terlalu banyak air pada satu masa.
  3. Panaskan minyak dalam kuali pada api sederhana.
  4. Masukkan adunan ke dalam acuan murukku.
  5. Tekan acuan dan bentuk spiral pada cloth baking paper.
  6. Goreng hingga warna keemasan dan ranggup.
  7. Biarkan murukku sejuk dahulu dan simpan dakam bekas kedap udara.

做法:

  1. 把预拌粉,牛油,盐以及芝麻倒入碗中,搅拌均匀。
  2. 徐徐加入适量清水,把粉团搓匀至光滑面团。(面团必须像耳垂一样柔软的程度,太硬很难用挤压器挤出,太软则不成形) 千万不要一次加入太多的水。
  3. 在锅中倒入油,然后烧热。
  4. 取适量面团,置入特制的挤压器内。
  5. 将细长的面条挤在油纸上,手势顺时一圈一圈的不停转动,形成一圈一圈的螺旋形。
  6. 慢慢的将螺旋面条滑入热油里,用中小火炸至熟,颜色微黄即成,捞起沥干油份。
  7. 待凉后,收入密封罐内收藏即可。