Murukku
Ingredients:
- 500gm BWY Murukku Mix
- 5gm butter (optional)
- 5gm sesame seeds
- 7gm salt
- 300gm + – coconut milk/water
Bahan:
- 500gm Adunan Murukku BWY
- 5gm mentega (pilihan)
- 5gm bijan
- 7gm garam
- 300gm + – susu santan/air
材料:
- 500克 BWY姆鲁咕预拌粉
- 5克 牛油 (可选择)
- 5克 芝麻
- 7克 盐
- 300克+/- 椰奶/水
Method:
- Mix well BWY Murukku Mix, butter, salt and sesame seeds in a bowl.
- Add water little by little, just enough to make a smooth dough. Do not add too much water at a time.
- Heat oil in a pan to medium high.
- Fill the Murukku mould with dough.
- Press the dough to make spirals on a cloth baking paper.
- Fry until golden brown and crisp.
- Cool them completely and store it in air tight jar
Cara Membuat:
- Campurkan Adunan Murukku BWY, mentega, garam dan bijan dalam mangkuk.
- Tambahkan air sedikit demi sedikit, untuk membuat adunan yang lembut. Jangan tambah terlalu banyak air pada satu masa.
- Panaskan minyak dalam kuali pada api sederhana.
- Masukkan adunan ke dalam acuan murukku.
- Tekan acuan dan bentuk spiral pada cloth baking paper.
- Goreng adunan hingga warna keemasan dan ranggup.
- Biarkan murukku sejuk dahulu dan simpan dakam bekas kedap udara.
做法:
- 把BWY姆鲁咕预拌粉,牛油,盐和芝麻倒入碗中,搅拌均匀。
- 慢慢加入适量清水,把面粉揉至光滑的软面团。千万不要一次加入太多的水。
- 在锅中倒入油,然后烧热。
- 取适量面团,装入特制的挤压器内。
- 在油纸上挤出一圈一圈的螺旋形面团。
- 炸至两面金黄,捞起沥干。
- 把姆鲁咕放凉然后装入密封罐里。