BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Marble Cookies

Ingredients:

  • 120gm Ausicows Unsalted Butter (softened)
  • 200gm BWY Biscuit Mix
  • 20gm cocoa powder (sifted)
  • 10gm milk powder
  • 2nos eggs
  • 2gm salt

Yield: 70pcs +/-

Bahan:

  • 120gm Mentega Tanpa Garam Ausicows (dilembutkan)
  • 200gm Adunan Biskut BWY
  • 20gm serbuk koko (diayak)
  • 10gm tepung susu
  • 2biji telur
  • 2gm garam

Hasil: 70 keping +/-

材料

  • 120克 Ausicows无盐牛油
  • 200克 BWY饼干预拌粉
  • 20克 可可粉 (过筛)
  • 10克 奶粉
  • 2颗 鸡蛋
  • 2克 盐

分量:约70片

Method:

  1. Place butter in a mixing bowl and whisk until light and fluffy, add in egg and mix well.
  2. Pour in BWY Biscuit Mix, milk powder and salt, continue to mix until become a soft dough.
  3. Divide the dough into half. One half, add in cocoa powder and mix evenly.
  4. Place both white dough and chocolate dough into one piping bag.
  5. Place parchment paper on the baking tray, pipe the dough according to your preferred shape.
  6. Place the cookies into a preheated oven, bake at 180°C for 15 minutes.

Cara Membuat:

  1. Dalam mangkuk besar, pukul mentega sehingga kembang, masukkan telur dan pukul sehingga sebati.
  2. Masukkan Adunan Biskut BWY, tepung susu dan garam, gaul sehingga menjadi doh.
  3. Bahagikan adunan kepada dua, tambah serbuk koko ke dalam salah satu adunan dan gaul sehingga sebati.
  4. Dalam satu beg piping, masukkan separuh adunan koko dan separuh adunan putih.
  5. Paip dan bentukkan bentuk kukis mengikut kreativiti sendiri di atas loyang yang telah dialas dengan kertas minyak.
  6. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180°C selama 15 minit.

做法:

  1. 把牛油放入搅拌盆里打发至淡黄色。加入鸡蛋搅拌均匀。
  2. 加入饼干预拌粉,奶粉和盐搅拌成团。
  3. 把拌匀的面团分成两半,将过筛好的可可粉加入其中一半的面团,搅拌均匀。
  4. 在一个裱花袋内,平均地装入各一半的白面团和巧克力面团。
  5. 在已铺好一层烘焙纸的烤盘上,挤出自己喜爱的曲奇形状。
  6. 把曲奇放入预热烤箱中,以180°C烘烤约15分钟。