
Marble Cookies

Ingredients:
- 120gm Ausicows Unsalted Butter (softened)
- 200gm BWY Biscuit Mix
- 20gm cocoa powder (sifted)
- 10gm milk powder
- 2nos eggs
- 2gm salt
Yield: 70pcs +/-
Bahan:
- 120gm Mentega Tanpa Garam Ausicows (dilembutkan)
- 200gm Adunan Biskut BWY
- 20gm serbuk koko (diayak)
- 10gm tepung susu
- 2biji telur
- 2gm garam
Hasil: 70 keping +/-
材料
- 120克 Ausicows无盐牛油
- 200克 BWY饼干预拌粉
- 20克 可可粉 (过筛)
- 10克 奶粉
- 2颗 鸡蛋
- 2克 盐
分量:约70片
Method:
- Place butter in a mixing bowl and whisk until light and fluffy, add in egg and mix well.
- Pour in BWY Biscuit Mix, milk powder and salt, continue to mix until become a soft dough.
- Divide the dough into half. One half, add in cocoa powder and mix evenly.
- Place both white dough and chocolate dough into one piping bag.
- Place parchment paper on the baking tray, pipe the dough according to your preferred shape.
- Place the cookies into a preheated oven, bake at 180°C for 15 minutes.
Cara Membuat:
- Dalam mangkuk besar, pukul mentega sehingga kembang, masukkan telur dan pukul sehingga sebati.
- Masukkan Adunan Biskut BWY, tepung susu dan garam, gaul sehingga menjadi doh.
- Bahagikan adunan kepada dua, tambah serbuk koko ke dalam salah satu adunan dan gaul sehingga sebati.
- Dalam satu beg piping, masukkan separuh adunan koko dan separuh adunan putih.
- Paip dan bentukkan bentuk kukis mengikut kreativiti sendiri di atas loyang yang telah dialas dengan kertas minyak.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180°C selama 15 minit.
做法:
- 把牛油放入搅拌盆里打发至淡黄色。加入鸡蛋搅拌均匀。
- 加入饼干预拌粉,奶粉和盐搅拌成团。
- 把拌匀的面团分成两半,将过筛好的可可粉加入其中一半的面团,搅拌均匀。
- 在一个裱花袋内,平均地装入各一半的白面团和巧克力面团。
- 在已铺好一层烘焙纸的烤盘上,挤出自己喜爱的曲奇形状。
- 把曲奇放入预热烤箱中,以180°C烘烤约15分钟。