Kurma Cake
Ingredients:
480gm BWY Butter Cake Mix
250gm Conaprole Butter (salted)
1 pack castor sugar
5 nos eggs (size B)
100ml Meadow Fresh Milk
10 pcs Rabbi Dates Iran (remove pits and chop finely)
Bahan:
480gm Adunan Kek Mentega BWY
250gm Mentega Conaprole (dengan garam)
1 pek gula kastor
5 biji telur (saiz B)
100ml Susu Meadow Fresh
10 biji Rabbi Dates Iran (buang biji dan dipotong kecil)
材料:
250克 牛油
1包 细砂糖
5颗 鸡蛋
480克 牛油蛋糕预拌
100毫升 牛奶
10颗 椰枣(去籽切小粒)
Method:
Cream butter and sugar until light and fluffy.
Add egg one at a time and cream until well combined.
Add in Butter Cake Mix and alternate with milk until well combined.
Add in chopped dates into the mixture and mix until well combined.
Pour batter into a 9” round baking pan lined with parchment paper.
Bake at 180°C for 60 minutes.
Cara membuat:
Putar mentega dan gula sehingga kembang.
Tambahkan telur satu per satu dan putar sehingga adunan sebati.
Masukkan adunan kek mentega perlahan-lahan secara berselang seli dengan susu sehingga sebati.
Masukkan potongan kurma dan kacau perlahan sehingga rata.
Tuangkan adunan ke dalam acuan bulat 9” yang telah dilapik dengan kertas minyak.
Bakar pada suhu 180°C selama 1 jam.
做法:
打发牛油和糖。
把鸡蛋一个一个加入拌匀。
轮流加入牛油蛋糕预拌粉和牛奶,然后继续搅拌均匀。
加入切好的椰枣,然后轻轻地搅拌均匀。
把面糊倒入已铺上一层油纸的9“圆形烤盘。
以180°C 烘烤1小时。