Kurma Cake
Ingredients:
- 480gm BWY Butter Cake Mix
- 250gm Conaprole Butter (salted)
- 1 pack castor sugar
- 5 nos eggs (size B)
- 100ml Meadow Fresh Milk
- 10 pcs Rabbi Dates Iran (remove pits and chop finely)
Bahan:
- 480gm Adunan Kek Mentega BWY
- 250gm Mentega Conaprole (dengan garam)
- 1 pek gula kastor
- 5 biji telur (saiz B)
- 100ml Susu Meadow Fresh
- 10 biji Rabbi Dates Iran (buang biji dan dipotong kecil)
材料:
- 250克 牛油
- 1包 细砂糖
- 5颗 鸡蛋
- 480克 牛油蛋糕预拌
- 100毫升 牛奶
- 10颗 椰枣(去籽切小粒)
Method:
- Cream butter and sugar until light and fluffy.
- Add egg one at a time and cream until well combined.
- Add in Butter Cake Mix and alternate with milk until well combined.
- Add in chopped dates into the mixture and mix until well combined.
- Pour batter into a 9” round baking pan lined with parchment paper.
- Bake at 180°C for 60 minutes.
Cara membuat:
- Putar mentega dan gula sehingga kembang.
- Tambahkan telur satu per satu dan putar sehingga adunan sebati.
- Masukkan adunan kek mentega perlahan-lahan secara berselang seli dengan susu sehingga sebati.
- Masukkan potongan kurma dan kacau perlahan sehingga rata.
- Tuangkan adunan ke dalam acuan bulat 9” yang telah dilapik dengan kertas minyak.
- Bakar pada suhu 180°C selama 1 jam.
做法:
- 打发牛油和糖。
- 把鸡蛋一个一个加入拌匀。
- 轮流加入牛油蛋糕预拌粉和牛奶,然后继续搅拌均匀。
- 加入切好的椰枣,然后轻轻地搅拌均匀。
- 把面糊倒入已铺上一层油纸的9“圆形烤盘。
- 以180°C 烘烤1小时。