Kuih Bahulu

Ingredients:
- 500gm BWY Egg Sponge Cake Mix
- 250gm eggs
- 120gm water
- 100gm corn oil/butter (melted)
Bahan:
- 500gm BWY Egg Sponge Cake Mix
- 250gm telur
- 120gm air
- 100gm minyak jagung/mentega (dicairkan)
材料:
- 500克 BWY鸡蛋糕预拌粉
- 250克 鸡蛋
- 120克 清水
- 100克 玉米油 /牛油 (融化)
Method:
- Whisk BWY Egg Sponge Cake Mix, egg and water together at high speed for approximately 5 minutes. Fold in melted butter or corn oil and mix until well incorporated.
- Pour the batter into greased and pre-heated bahulu mould, bake in preheated oven at 210°C – 230°C for approximately 12-15 minutes until golden brown.
Cara Membuat:
- Pukul Adunan Kuih Bahulu, telur dan air pada kelajuan tinggi selama lebih kurang 5 minit. Masukkan mentega atau minyak jagung gaul sehingga sebati.
- Tuangkan adunan ke dalam acuan bahulu yang telah digris dan dipanaskan dan bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 210°C – 230°C selama lebih kurang 12-15 minit sehingga perang keemasan.
做法:
- 以高速打发鸡蛋糕预拌粉,鸡蛋和清水约5分钟。加入融化牛油搅拌均匀。
- 把面糊倒入已经涂好一层油的预热模具,放入预热烤箱以210°C度至230°C度烘烤约12-15分钟或烤至金黄色。