Korean Garlic Cheese Bread
Ingredients:
Bread Dough (Group A):
- 250gm Good Earth High Protein Flour
- 38gm sugar
- 1/4tsp salt
- 1nos egg (size B)
- 40gm Ausicows Butter (unsalted)
- 5gm Eagle Instant Yeast
- 60gm Meadow Fresh UHT Full Cream Milk (cold)
- 70gm water
Cream Cheese Filling (Group B):
- 150gm Cottura Cream Cheese
- 20gm sugar
Ingredients C:
- 100gm Ausicows Butter (salted, softened)
- 15cloves garlic (chopped)
- 20gm Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
- 2tbsp mayonnaise
- 25gm honey
- 3tbsp dried parsley
Bahan:
Doh Roti (Kumpulan A)
- 250gm Tepung Protein Tinggi Good Earth
- 38gm gula
- 1/4tsp garam
- 1 biji telur (saiz b)
- 40gm Mentega Ausicows
- 5gm Yis Segera Eagle
- 60gm Susu Penuh Krim UHT Meadow Fresh
- 70gm air
Inti Keju Krim (Kumpulan B)
- 150gm Keju Krim Cottura
- 20gm gula
Sos Bawang Putih (Kumpulan C)
- 100gm Mentega Ausicows
- 15 biji bawang putih (dicincang)
- 20gm Susu Penuh Krim UHT Meadow Fresh
- 2 sudu besar mayonis
- 25gm madu
- 3 sudu besar pasli kering
材料:
面包(材料A)
- 250克 Good Earth 面包粉
- 38克 糖
- ¼茶匙 盐
- 1颗 鸡蛋
- 40克 Ausicows牛油
- 5克 Eagle 酵母粉
- 60克 Meadow Fresh 牛奶
- 70克 水
奶酪陷(材料B)
- 150克 Cottura 奶油奶酪
- 20克 糖
蒜香奶油(材料C)
- 100克 Ausicows牛油
- 15颗 蒜米(切碎)
- 20克 Meadow Fresh牛奶
- 2大匙 美乃滋
- 25克 蜜糖
- 3大匙 干香菜
Method:
- To make a dough, place Group A ingredients into mixing bowl with dough hook, mix using low speed for 3 minutes.
- Continue kneading on medium-low speed until completely incorporated and the dough is smooth, shiny, and elastic.
- Allow the dough to rise in a covered bowl until it’s doubled in size (45-60 minutes).
- Place the dough on a lightly floured surface, divide it into 83gm each. Shape it into smooth balls.
- Place each dough at a greased baking tray, and rest until they’re soft and puffy, (50-55 minutes).
- Preheat the oven to 150°C and bake the bread dough for 15 minutes. Allow it to cool.
- In another bowl, combine all ingredients from Group B, mix well and put into a piping bag. Set aside.
- Next is to make garlic sauce, heat up a sauce pan, add in all ingredients from Group C except dried parsley. Cook until completely smooth, turn off the heat. Lastly add in dried parsley.
- Cut the bread into 8 slits, pipe the cream cheese in between each slit, lastly dip the entire bread into garlic sauce, coat well.
- Bake the bread again at 150°C for 10 mins.
Cara Membuat:
- Untuk roti doh, campurkan semua bahan Kumpulan A di dalam mixer, uli selama 3 minit dengan kelajuan perlahan.
- Guna kelajuan sederhana dan uli doh sehingga doh berkilat dan licin.
- Rehatkan doh sampai saiznya jadi 2 kali ganda besar (45-60 minit).
- Alihkan doh ke meja yang ditabur sedikit tepung, bahagikan doh kepada 83gm, bulatkannya.
- Susunkan doh di atas dulang pembakar, rehatkan lagi sehingga doh menjadi lembut dan kembang (50-55 minit).
- Bakar roti di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada 150°C selama 15 minit, keluar dan biar sejuk.
- Dalam bekas lain, campurkan semua bahan Kumpulan B, gaul sebati dan masukkan dalam beg piping. Ketepikan.
- Untuk buat sos bawang putih, panaskan kuali, campurkan semua bahan Kumpulan C kecuali pasli kering. Masak sehingga semua bahan sebati, tutup api. Masukkan pasli kering.
- Belahkan roti kepada 8 celah, paipkan keju krim ke semua celah, akhirnya celupkan roti ke dalam sos bawang putih.
- Bakar roti lagi dalam oven pada 150°C selama 10 minit.
做法:
- 面团部分,把全部材料A放入搅拌盆内, 以低速搅拌3分钟。
- 然后转中速继续搅拌至光滑的面团,直到面团出膜。
- 将面团整圆,盖上盖子,让面团发酵发酵至两倍大,约45-60分。
- 把面团放在撒了一层面粉的工作台,将面团分成83克,然后揉成圆形。
- 把面团放入圆形烤模里,进行二次发酵,大约50-55分钟,直到面团柔软蓬松。
- 将面包放入预热烤箱以150°C 烘烤15分钟。将面包取出,然后放在架子上待凉。
- 在另一个搅拌盆里,倒入全部材料B, 搅拌至所有材料完全均匀,然后放入裱花袋里待用。
- 蒜香奶油部分,把除了香菜的全部材料C放入锅内, 煮至全部材料完全融合。加入干香菜,搅拌均匀。
- 面包冷却后,使用刀把面包切成 8瓣,底部不要切断,把奶酪馅挤入到面包中,最后把面包浸入蒜香黄油。
- 再放入烤箱以150°C烘烤10分钟即可。