Chocolate Lava Cake
Ingredients:
- 500gm BWY Chocolate Lava Cake Mix
- 200gm eggs (about 4 nos eggs)
- 180gm corn oil
- 150ml water
Bahan:
- 500gm Adunan Kek Lava Coklat BWY
- 200gm telur (lebih kurang 4 biji)
- 180gm minyak jagung
- 150ml air
材料:
- 500克 熔岩巧克力蛋预拌粉
- 200克 鸡蛋(大约4颗鸡蛋)
- 180克 玉米油
- 150毫升 水
Method:
- Place all ingredients into a bowl and mix until combined.
- Spoon batter into paper cups until ¾ full.
- Bake at 190°C for 10-12 minutes.
- Invert on individual plates while warm and serve with vanilla ice cream.
Cara membuat:
- Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk dan kacau sehingga sebati.
- Masukkan adunan ke dalam cawan kertas (muffin) sehingga 3/4 penuh.
- Bakar pada suhu 190°C selama 10-12 minit.
- Balikkan kek yang telah masak di atas pinggan semasa kek masih panas dan hidangkan dengan aiskrim vanilla.
做法:
- 把所有材料加入预拌缸中搅拌均匀。
- 把面糊倒入纸杯至3/4满。
- 以190°C 烘烤10-12分钟。
- 出炉后立刻倒扣脱模摆在盘上,配上香草冰淇淋,趁热享用。