Japanese Cotton Cheesecake

Ingredients:
- 226gm Cottura Cream Cheese
- 70gm Ausicows Butter
- 85gm Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
- 8 nos egg yolk
- 70gm BWY Cake Flour
- 8 nos egg white
- 15gm vinegar
- 105gm castor sugar
Bahan:
- 226gm Keju Krim Cottura
- 70gm Mentega Ausicows
- 85gm Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh
- 8biji kuning telur
- 70gm Tepung Kek BWY
- 8biji putih telur
- 15gm cuka
- 105gm gula kastor
材料:
- 226克 Cottura 奶油奶酪
- 70克 Ausicows 牛油
- 85克 Meadow Fresh 牛奶
- 8颗 蛋黄
- 70克 BWY 蛋糕粉
- 8颗 蛋白
- 15克 白醋
- 105克 细砂糖
Method:
- Preheat oven to 160°C. Prepare a 9-inch springform pan, grease the entire pan and line the bottom part with parchment paper.
- Use double boil method, melt cream cheese, butter and full milk on low heat. Use a whisk to mix well without lumps. Remove from heat.
- Add in egg yolks, one at a time, whisk until mixture to combine well. Add in sifted cake flour, whisk until a smooth batter formed and no lump.
- In another bowl, whisk egg whites and vinegar until foamy, slowly add in sugar and whisk until soft peaks formed.
- A little at a time, gently fold in the egg whites into the cream cheese and egg yolk mixture until well incorporated.
- Pour the mixture into the springform pan. Tap the cake pan gently before baking.
- Bake the cake using hot water bath. Place the cake pan in a larger pan and add 1 inch of hot water in the larger pan. Bake at the bottom shelf of the oven for 1 hour.
Cara Membuat:
- Panaskan ketuhar pada suhu 160°C. Sediakan loyang yang bersaiz 9 inci, sapukan dengan mentega dan alas dengan baking paper.
- Cairkan keju krim, mentega dan susu dengan cara double boil. Gunakan whisk gaul sebati sehingga keju krim cair. Sejukkan sebentar.
- Masukkan kuning telur sebiji demi sebiji dan kacau sebati. Masukkan tepung yang telah diayak, gaul hingga adunan tidak berketul.
- Dalam bekas lain, pukul putih telur dan cuka sampai berbuih (foamy), dan masukkan gula sedikit demi sedikit dan pukul sampai soft peak.
- Masukkan putih telur ke dalam adunan keju krim sedikit demi sedikit dan kacau sebati.
- Tuang adunan ke dalam loyang. Buat hentakan kecil supaya udara yang terperangkap dalam adunan keluar.
- Bakar kek secara water bath. Letakkan loyang kek dalam loyang lain yang besar sikit yang berisi air panas dan bakar dalam oven yang telah dipanaskan selama 1 jam.
做法:
- 把烤箱预热至160°C。准备一个9“圆形的烤模涂上一层牛油,然后在底部铺上一层烘焙纸。
- 将奶酪,牛油以及牛奶放入容器中,隔水加热至奶油奶酪完全融化且无颗粒。取出锅。
- 分次加入蛋黄,用搅拌器搅拌均匀。加入过筛好的蛋糕粉,继续搅拌。
- 蛋白加入白醋,打至发泡,然后分次加入细砂糖,打至湿性发泡。
- 分次把蛋白加入蛋黄糊中,由下往上翻拌均匀。
- 将搅拌好的蛋糕糊倒入模具里,轻轻敲打排除空气。
- 使用水浴法,把蛋糕模放入装了热水的烤盘里。把烤盘放进预热好的烤箱下层,150度,烤1个小时。