BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Ice-Cream

Ingredients:

  • 150gm BWY Ice Cream Mix
  • 420gm cold Meadow Fresh UHT Full Cream Milk

Bahan :

  • 150gm Adunan Ais Krim BWY
  • 420gm Susu Penuh Krim Meadow Fresh (sejuk)

材料 :

  • 150克 BWY冰淇淋预拌粉
  • 420克 Meadow Fresh全脂牛奶 – 冷

Method:

  1. Mix ice cream mix with cold milk.
  2. Whip at high speed for 4-5 minutes until smooth and light (approximately 2.5 – 3 times of original volume).
  3. Pour the ice cream mixture into a container and freeze for at least 4 hours before serving.

Cara Membuat:

  1. Campurkan adunan ais krim dengan susu penuh krim sejuk.
  2. Pukul laju selama 4-5 minit sehingga lembut dan ringan (kira-kira 2.5 kali ganda isi kandungan).
  3. Tuangkan campuran ke dalam bekas, tutup dan bekukan selama 4 jam.

做法:

  1. 先将冰牛奶和预拌粉加入搅拌缸中。
  2. 以快速搅拌4-5分钟,打发至体积膨松滑顺。(又或者大于原体积的2.5倍)
  3. 把面糊倒入容器中,冷冻大约4小时即可食用。