BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

High-Fibre Soft Dinner Rolls

Ingredients:

Ingredients A:

  • 500gm BWY Sweet Bun Mix
  • 100gm wholemeal flour
  • 50gm chia seeds
  • 50gm flaxseeds
  • 50gm sesame seeds
  • 100gm toasted walnut (chopped)

Ingredients B:

  • 11gm Eagle Instant Yeast

Ingredients C:

  • 300gm Meadow Fresh UHT Full Cream Milk (cold)

Ingredients D:

  • 80gm Ausicows Butter

Bahan:

Bahan A:

  • 500gm Adunan Roti Manis BWY
  • 100gm tepung gandum
  • 50gm chia seeds
  • 50gm flaxseeds
  • 50gm bijan putih
  • 100gm walnut telah dibakar (dipotong kecil)

Bahan B:

  • 11gm Yis Segera Eagle

Bahan C:

  • 300gm Susu Meadow Fresh (sejuk)

Bahan D:

  • 80gm Mentega Ausicows

材料:

材料 A:

  • 500克 BWY餐包预拌粉
  • 100克 全麦面粉
  • 50克 奇亚籽
  • 50克 亚麻籽
  • 50克 芝麻
  • 100克 烘烤核桃(切碎)

材料 B:

  • 11克 Eagle Sachet酵母粉

材料 C:

  • 300克 Meadow Fresh 全脂牛奶 (冷)

材料 D:

  • 80克 Ausicows牛油

Method:

  1. Use dough hook to mix Ingredients A, B and C for 3-4 minutes on low speed.
  2. Add Ingredient D and continue to knead until dough is well fully developed and smooth.
  3. Rest the dough for about 35-40 minutes until doubled in size.
  4. Divide dough into 30gm-50gm each and shaped into balls.
  5. Let the dough proof until doubled in size for around 45 minutes +/- and then apply with milk wash on top and sprinkle with some seeds.
  6. Bake at preheated oven 190°C for about 12-15 minutes.

Cara Membuat:

  1. Campurkan semua Bahan A, B dan C guna cangkuk doh dengan kelajuan perlahan selama 3-4 minit.
  2. Masukkan Bahan D dan uli sehingga adunan menjadi doh yang lembut dan licin.
  3. Tutup dan rehatkan doh itu selama 35-40 minit, sampai saiz jadi 2 kali ganda.
  4. Bahagikan doh itu kepada 30-50gm bebola kecil.
  5. Rehatkan lagi 45 minit +/-, sampai saiz jadi 2 kali ganda, kemudian sapu 1 lapisan sapuan susu pada permukaannya dan taburkan sedikit bijan di atas roti.
  6. Masukkan roti ke dalam ketuhar yang telah dipanaskan dan bakar pada suhu 190°C selama 12-15 minit.

做法:

  1. 用面团勾以慢速度搅拌材料A, B 和 C约3-4分钟。
  2. 加入材料D然后继续搅拌至柔软与光滑的面团。
  3. 将面团盖上休息约35-40分钟,发酵至两倍大。
  4. 把面团平均分成30-50克的小圆团。
  5. 把面团盖起来二度发酵至两倍大。大约45分钟。然后在面包上轻轻刷一层牛奶,然后撒上一些种籽。
  6. 把餐包放入预热烤箱中,以190°C烘烤12-15分钟。