High-Fibre Soft Dinner Rolls
Ingredients:
Ingredients A:
- 500gm BWY Sweet Bun Mix
- 100gm wholemeal flour
- 50gm chia seeds
- 50gm flaxseeds
- 50gm sesame seeds
- 100gm toasted walnut (chopped)
Ingredients B:
- 11gm Eagle Instant Yeast
Ingredients C:
- 300gm Meadow Fresh UHT Full Cream Milk (cold)
Ingredients D:
- 80gm Ausicows Butter
Bahan:
Bahan A:
- 500gm Adunan Roti Manis BWY
- 100gm tepung gandum
- 50gm chia seeds
- 50gm flaxseeds
- 50gm bijan putih
- 100gm walnut telah dibakar (dipotong kecil)
Bahan B:
- 11gm Yis Segera Eagle
Bahan C:
- 300gm Susu Meadow Fresh (sejuk)
Bahan D:
- 80gm Mentega Ausicows
材料:
材料 A:
- 500克 BWY餐包预拌粉
- 100克 全麦面粉
- 50克 奇亚籽
- 50克 亚麻籽
- 50克 芝麻
- 100克 烘烤核桃(切碎)
材料 B:
- 11克 Eagle Sachet酵母粉
材料 C:
- 300克 Meadow Fresh 全脂牛奶 (冷)
材料 D:
- 80克 Ausicows牛油
Method:
- Use dough hook to mix Ingredients A, B and C for 3-4 minutes on low speed.
- Add Ingredient D and continue to knead until dough is well fully developed and smooth.
- Rest the dough for about 35-40 minutes until doubled in size.
- Divide dough into 30gm-50gm each and shaped into balls.
- Let the dough proof until doubled in size for around 45 minutes +/- and then apply with milk wash on top and sprinkle with some seeds.
- Bake at preheated oven 190°C for about 12-15 minutes.
Cara Membuat:
- Campurkan semua Bahan A, B dan C guna cangkuk doh dengan kelajuan perlahan selama 3-4 minit.
- Masukkan Bahan D dan uli sehingga adunan menjadi doh yang lembut dan licin.
- Tutup dan rehatkan doh itu selama 35-40 minit, sampai saiz jadi 2 kali ganda.
- Bahagikan doh itu kepada 30-50gm bebola kecil.
- Rehatkan lagi 45 minit +/-, sampai saiz jadi 2 kali ganda, kemudian sapu 1 lapisan sapuan susu pada permukaannya dan taburkan sedikit bijan di atas roti.
- Masukkan roti ke dalam ketuhar yang telah dipanaskan dan bakar pada suhu 190°C selama 12-15 minit.
做法:
- 用面团勾以慢速度搅拌材料A, B 和 C约3-4分钟。
- 加入材料D然后继续搅拌至柔软与光滑的面团。
- 将面团盖上休息约35-40分钟,发酵至两倍大。
- 把面团平均分成30-50克的小圆团。
- 把面团盖起来二度发酵至两倍大。大约45分钟。然后在面包上轻轻刷一层牛奶,然后撒上一些种籽。
- 把餐包放入预热烤箱中,以190°C烘烤12-15分钟。