Golden Salted Egg Yolk Cornflakes
Ingredients:
- 80gm Ausicows Butter (salted)
- 1 handful of curry leaves
- 70gm Delimix Salted Egg Seasoning Powder
- ½ tbsp chilli powder (optional)
- 250gm cornflakes
- 100gm peanuts (roasted)
Bahan:
- 80gm Mentega Ausicows (bergaram)
- 1 genggam daun kari
- 70gm Serbuk Perasa Telur Masin Delimix
- ½ sudu besar serbuk cili (pilihan anda)
- 250gm cornflakes
- 100gm kacang tanah (dibakar)
材料:
- 80克 Ausicows牛油(有盐)
- 1株 咖喱叶
- 70克 Delimix咸蛋黄调味粉
- ½汤匙 辣椒粉(可选择不放)
- 250克 玉米片
- 100克 去皮花生(烤熟)
Method:
- Melt butter in a frying pan over medium heat.
- Add in curry leaves, stir fry until fragrant.
- Add in salted egg seasoning powder and chilli powder, stir well.
- Lastly, add in cornflakes and roasted peanut, gently stir until well combined.
- Spread the salted egg cornflakes on a baking tray lined with baking paper.
- Bake at a preheated oven at 170°C for 8-10 minutes or until slightly golden brown.
Cara Membuat:
- Cairkan mentega di dalam kuali dengan api sederhana.
- Masukkan daun kari, goreng sehingga bau wangi.
- Masukkan serbuk perasa telur masin dan serbuk cili, gaul sebati.
- Akhirnya, masukkan cornflakes dan kacang tanah yang telah dibakar, gaul sehingga sebati.
- Ratakan coflakes di atas loyang yang telah dilapis dengan kertas minyak.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 170°C selama 8-10 minit atau sehingga menjadi coklat keemasan.
做法:
- 在锅里,以中火融化牛油。
- 加入咖喱叶煸炒出香味儿。
- 加入咸蛋黄粉和辣椒粉,炒匀。
- 最后,加入玉米片和花生,轻轻翻拌均匀。
- 把咸蛋黄玉米片平铺在已铺好一层烘焙纸的烤盘上。
- 放入预热烤箱以170度烘烤8-10分钟,或烤至金黄色即可。