Search

Golden Salted Egg Cookies

Ingredients:

  • 250gm Ausicows Butter (unsalted)
  • 120gm icing sugar
  • 1nos egg
  • 400gm BWY Biscuit Flour (sifted)
  • 100gm Delimix Salted Egg Seasoning Powder
  • 60gm chicken floss (white)
  • 1tsp BWY Emplex

Dough size: 990gm +/-

Bahan:

  • 250gm Mentega Ausicows (tanpa garam)
  • 120gm gula aising
  • 1biji telur
  • 400gm Tepung Biskut BWY (diayak)
  • 100gm Serbuk Perasa Telur Masin Delimix
  • 60gm serunding ayam (putih)
  • 1 sudu kecil BWY Emplex

Doh saiz: 990gm+/-

材料:

  • 250克 Ausicows牛油 (无盐)
  • 120克 糖粉
  • 1颗 鸡蛋
  • 400克 BWY饼干粉
  • 100克 Delimix咸蛋黄调味粉
  • 60克 鸡丝(白)
  • 1茶匙 BWY Emplex

面团重量: 990克+/-

Method:

  1. In a mixing bowl, whisk butter and sugar until light and fluffy. Add in egg, mix well.
  2. Add in flour, emplex and salted egg seasoning powder, mix well until form a soft dough.
  3. Lastly, add in chicken floss and mix until well combined.
  4. Roll the mixture into a triangle log using parchment paper or plastic, then chill it in the refrigerator for 30 minutes or until firmed.
  5. Unwrap the dough, then use a sharp knife to cut dough into slices of even thickness. Place cookies on a parchment-lined baking sheet.
  6. Bake in a preheated oven at 170°C for 12-15 minutes or until the edge is just turning golden brown.

Cara Membuat:

  1. Di dalam mangkuk, pukul mentega dan gula sehingga kembang. Masukkan telur dan kacau sebati.
  2. Masukkan tepung, emplex and serbuk perasa telur masin, gaul sehingga menjadi doh yang lembut.
  3. Akhirnya, masukkan serunding ayam dan uli sehingga sebati.
  4. Bentukkan adunan menjadi bentuk log tiga segi yang panjang dengan kertas minyak atau plastik, dan simpan di dalam peti sejuk selama 30 minit atau menjadi keras.
  5. Guna pisau yang tajam, potong doh menjadi kepingan yang sekata. Susun kukis di atas dulang yang telah dialas dengan kertas minyak.
  6. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada 170°C selama 12-15 minit atau kukis menjadi warna keemasan.

做法:

  1. 在搅拌盆里打发牛油和糖粉。加入鸡蛋搅拌均匀。
  2. 加入饼干粉,Emplex和咸蛋黄粉,搅拌成面团。
  3. 最后加入鸡丝揉至均匀。
  4. 用油纸或保鲜膜把面团包起来搓成长条三角柱形,然后放入冰箱里冷藏30分钟至硬。
  5. 把保鲜膜打开,使用锋利的刀把面团切成每片厚薄一致的曲奇。然后把切好的曲奇整齐地排放在已铺好一层油纸的烤盘上。
  6. 放入预热烤箱以170度烘烤约12-15分钟或烤至金黄色。