BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

German Wholemeal Rye Bread

Ingredients:

  • 350gm Aichermühle White Wheat Flour
  • 150gm Aichermühle Wholemeal Rye Flour
  • 20gm Aichermühle Rye Sourdough
  • 10gm salt
  • 10gm molasses sugar
  • 5gm Eagle Instant Dry Yeast
  • 340gm water

Bahan:

  • 350gm Tepung Gandum Putih Aichermühle
  • 150gm Tepung Rai Wholemeal Aichermühle
  • 20gm Aichermühle Rye Sourdough
  • 10gm garam
  • 10gm gula molase
  • 5gm Yis Kering Segera Eagle
  • 340gm air

材料:

  • 350克 Aichermühle 面粉
  • 150克 Aichermühle 黑全麦粉
  • 20克 Aichermühle 黑全麦天然酵母粉
  • 10克 盐
  • 10克 糖蜜 (molasses sugar)
  • 5克 Eagle 即溶酵母
  • 340克 水

Method:

  1. Put all ingredients in a bowl, mix using low speed for 6 minutes and medium speed for 4 minutes.
  2. Remove dough from bowl and rest for 20 minutes at room temperature.
  3. Divide the dough into 8 pieces (about 100gm each), roll into round shape and rest for 30 minutes.
  4. Then shape the dough into coupe form.
  5. Place the dough to proof momentarily as a final fermentation process for 75 minutes at 30°C.
  6. Dust with flour and give a few incision cuts to each dough.
  7. Bake for 18 minutes in a preheated oven at 200°C.

Cara Membuat:

  1. Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk, uli lebih kurang 6 minit dengan kelajuan rendah dan 4 minit dalam kelajuan sederhana.
  2. Keluarkan doh dari mangkuk pengadun dan rehatkan selama 20 minit pada suhu bilik.
  3. Bahagikan doh kepada 8 bahagian (kira-kira 100gm setiap satu), bulat dan rehatkannya selama 30 minit.
  4. Bentukkannya jadi bentuk bujur.
  5. Rehatkan doh selama 75 minit pada suhu 30°C.
  6. Taburkan sedikit tepung dan buat beberapa hirisan di atas doh.
  7. Bakar selama 18 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 200°C.

做法:

  1. 把全部材料放入搅拌盆里,以低速搅拌约6分钟,然后转中速搅拌4分钟。
  2. 把面团从搅拌盆拿出,然后以室温休面20分钟。
  3. 把面团分成8份(每份约100克),揉成小圆团,然后用布盖起来。休面30分钟。
  4. 把面团搓成橄榄形。
  5. 把面团放在温度约30°C的地方,发酵75分钟。
  6. 在面团上撒上一些粉,然后在面团表面割几刀作造型。
  7. 把面团放入预热烤箱, 以200°C 烘烤18分钟。