German Wholemeal Rye Bread
Ingredients:
350gm Aichermühle White Wheat Flour
150gm Aichermühle Wholemeal Rye Flour
20gm Aichermühle Rye Sourdough
10gm salt
10gm molasses sugar
5gm Eagle Instant Dry Yeast
340gm water
Bahan:
350gm Tepung Gandum Putih Aichermühle
150gm Tepung Rai Wholemeal Aichermühle
20gm Aichermühle Rye Sourdough
10gm garam
10gm gula molase
5gm Yis Kering Segera Eagle
340gm air
材料:
350克 Aichermühle 面粉
150克 Aichermühle 黑全麦粉
20克 Aichermühle 黑全麦天然酵母粉
10克 盐
10克 糖蜜 (molasses sugar)
5克 Eagle 即溶酵母
340克 水
Method:
Put all ingredients in a bowl, mix using low speed for 6 minutes and medium speed for 4 minutes.
Remove dough from bowl and rest for 20 minutes at room temperature.
Divide the dough into 8 pieces (about 100gm each), roll into round shape and rest for 30 minutes.
Then shape the dough into coupe form.
Place the dough to proof momentarily as a final fermentation process for 75 minutes at 30°C.
Dust with flour and give a few incision cuts to each dough.
Bake for 18 minutes in a preheated oven at 200°C.
Cara Membuat:
Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk, uli lebih kurang 6 minit dengan kelajuan rendah dan 4 minit dalam kelajuan sederhana.
Keluarkan doh dari mangkuk pengadun dan rehatkan selama 20 minit pada suhu bilik.
Bahagikan doh kepada 8 bahagian (kira-kira 100gm setiap satu), bulat dan rehatkannya selama 30 minit.
Bentukkannya jadi bentuk bujur.
Rehatkan doh selama 75 minit pada suhu 30°C.
Taburkan sedikit tepung dan buat beberapa hirisan di atas doh.
Bakar selama 18 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 200°C.
做法:
把全部材料放入搅拌盆里,以低速搅拌约6分钟,然后转中速搅拌4分钟。
把面团从搅拌盆拿出,然后以室温休面20分钟。
把面团分成8份(每份约100克),揉成小圆团,然后用布盖起来。休面30分钟。
把面团搓成橄榄形。
把面团放在温度约30°C的地方,发酵75分钟。
在面团上撒上一些粉,然后在面团表面割几刀作造型。
把面团放入预热烤箱, 以200°C 烘烤18分钟。