German Weizenbrot (Dinner Roll)
Ingredients:
- 450gm Aichermühle White Wheat Flour
- 50gm Aichermühle Wholemeal Rye Flour
- 20gm Aichermühle Wholemeal Rye Sourdough
- 10gm Echte Boter Butter (unsalted)
- 10gm salt
- 10gm molasses sugar
- 5gm Eagle Instant Dry Yeast
- 350gm water
Bahan:
- 450gm Tepung Gandum Putih Aichermühle
- 50gm Tepung Gandum Rai Aichermühle
- 20gm Aichermühle Wholemeal Rye Sourdough
- 10gm Mentega Echte Boter (tanpa garam)
- 10gm garam
- 10gm gula molase
- 5gm Yis Kering Segera Eagle
- 350gm air
材料:
- 450克 Aichermühle 面粉
- 50克 Aichermühle 黑全麦粉
- 20克 Aichermühle黑全麦天然酵母粉
- 10克 Echte Boter 无盐牛油
- 10克 盐
- 10克 糖蜜 (molasses sugar)
- 5克 Eagle 即溶酵母
- 350克 水
Method:
- Put all ingredients in a bowl, mix using low speed for 4 minutes and medium speed for 6 minutes.
- Remove dough from bowl and rest for 20 minutes at room temperature.
- Divide the dough into 3 pieces (about 300gm each), roll into round shape, place and cover with cloth. Rest for 20 minutes.
- Mould the dough into coupe shape, give 5 cuts with a blade and cover with a cloth.
- Place the dough to proof momentarily as a final fermentation process for 75 minutes at 30-35°C.
- Bake for 25 minutes in a preheated oven at 210°C with steam (put a bowl of water with stone into oven).
Cara Membuat:
- Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk, uli lebih kurang 4 minit dengan kelajuan rendah dan 6 minit dalam kelajuan sederhana.
- Keluarkan doh dari mangkuk pengadun dan rehatkan selama 20 minit pada suhu bilik.
- Bahagikan doh kepada 3 biji (kira-kira 300gm setiap satu), bulatkannya dan tutup dengan kain. Rehat selama 20 minit.
- Bentuk doh menjadi bentuk coupe, berikan 5 potongan dengan pisau dan tutup dengan kain.
- Rehatkan doh selama 75 minit pada suhu 30-35°C.
- Bakar selama 25 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 210°C dengan kaedah stim (masukkan semangkuk air bersama batu di ketuhar).
做法:
- 把全部材料放入搅拌盆里,以低速搅拌约4分钟,然后转中速搅拌6分钟。
- 把面团从搅拌盆拿出,然后以室温休面20分钟。
- 把面团分成3份(每份约300克),揉成圆团,然后用布盖起来。休面20分钟。
- 把面团揉成橄榄型,然后用刀片割出5条斜线作造型,然后用布盖起来。
- 把面团放在温度约30-35°C的地方,发酵75分钟。
- 使用蒸烤方式(把一碗水和石头放入烤箱)把发酵好的面团放入预热烤箱, 以210°C 烘烤25分钟。