German Rundstuck Bun
Ingredients:
- 450gm Aichermühle White Wheat Flour
- 50gm Aichermühle Wholemeal Rye Flour
- 20gm Echte Boter Butter (unsalted)
- 10gm salt
- 15gm molasses sugar
- 5gm Eagle Instant Dry Yeast
- 350gm water
Bahan:
- 450gm Tepung Gandum Putih Aichermühle
- 50gm Tepung Gandum Rai Aichermühle
- 20gm Mentega Echte Boter (tanpa garam)
- 10gm garam
- 15gm gula molase
- 5gm Yis Kering Segera Eagle
- 350gm air
材料:
- 450克 Aichermühle 面粉
- 50克 Aichermühle 黑全麦粉
- 20克 Echte Boter 无盐牛油
- 10克 盐
- 15克 糖蜜 (molasses sugar)
- 5克 Eagle 即溶酵母
- 350克 水
Method:
- Put all ingredients in a bowl, mix using low speed for 4 minutes and high speed for 6 minutes.
- Remove dough from bowl and rest for 30 minutes at room temperature.
- Divide the dough into 15 pieces (about 60gm each), roll into round shape, place and cover with cloth. Rest for 20 minutes.
- Sprinkle with water and place some poppy seeds, sesame seeds or semolina flour as topping.
- Place the dough to proof momentarily as a final fermentation process for 70 minutes at 30-35°C.
- Bake for 15 minutes in a preheated oven at 210°C with steam (put a bowl of water with stone into oven).
Cara Membuat:
- Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk, uli lebih kurang 4 minit dengan kelajuan rendah dan 6 minit dalam kelajuan tinggi.
- Keluarkan doh dari mangkuk pengadun dan rehatkan selama 30 minit pada suhu bilik.
- Bahagikan doh kepada 15 biji (kira-kira 60gm setiap satu), bulatkannya dan tutup dengan kain. Rehat selama 20 minit.
- Semburkan air di atas dan letakkan sedikit biji popi, biji bijan atau tepung semolina.
- Rehatkan doh selama 70 minit pada suhu 30-35°C.
- Bakar selama 15 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 210°C dengan kaedah stim (masukkan semangkuk air bersama batu di ketuhar).
做法:
- 把全部材料放入搅拌盆里,以低速搅拌约4分钟,然后转高速搅拌6分钟。
- 把面团从搅拌盆拿出,然后以室温休面30分钟。
- 把面团分成15份(每份约60克),揉成小圆团,然后用布盖起来。休面20分钟。
- 在面团表面喷上一点水,然后撒上一些种子或芝麻作装饰。
- 把面团放在温度约30-35°C的地方,发酵70分钟。
- 使用蒸烤方式(把一碗水和石头放入烤箱)把发酵好的面团放入预热烤箱, 以210°C 烘烤15分钟。