German Kaisersemmel Bun
Ingredients:
- 450gm Aichermühle White Wheat Flour
- 50gm Aichermühle Wholemeal Rye Flour
- 15gm Aichermühle Wholemeal Rye Sourdough
- 20gm Echte Boter Butter (unsalted)
- 10gm salt
- 10gm molasses sugar
- 5gm Eagle Instant Dry Yeast
- 350gm water
Bahan:
- 450gm Tepung Gandum Putih Aichermühle
- 50gm Tepung Gandum Rai Aichermühle
- 15gm Aichermühle Wholemeal Rye Sourdough
- 20gm Mentega Echter Boter (tanpa garam)
- 10gm garam
- 10gm gula molase
- 5gm Yis Kering Segera Eagle
- 350gm air
材料:
- 450克 Aichermühle 面粉
- 50克 Aichermühle 黑全麦粉
- 15克 Aichermühle 黑全麦天然酵母粉
- 20克 Echte Boter 无盐牛油
- 10克 盐
- 10克 糖蜜 (molasses sugar)
- 5克 Eagle 即溶酵母
- 350克 水
Method:
- Put all ingredients in a bowl, mix using low speed for 4 minutes and medium speed for 6 minutes.
- Remove dough from bowl and rest for 30 minutes at room temperature.
- Divide the dough into 12 pieces (about 70gm each), roll into round shape, place and cover with cloth. Rest for 20 minutes.
- Flatten it and stamp atop with Kaiser Roll Cutter (or cut in floral curve) and place upside down on a cloth.
- Place the dough to proof momentarily as a final fermentation process for 75 minutes at 32°C.
- Sprinkle with water and place some poppy seeds, sesame seeds or semolina flour as topping.
- Bake for 20 minutes in a preheated oven at 230°C with steam (put a bowl of water with stone into oven).
Cara Membuat:
- Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk, uli lebih kurang 4 minit dengan kelajuan rendah dan 6 minit dalam kelajuan sederhana.
- Keluarkan doh dari mangkuk pengadun dan rehatkan selama 30 minit pada suhu bilik.
- Bahagikan doh kepada 12 biji (kira-kira 70gm setiap satu), bulatkannya dan tutup dengan kain. Rehat selama 20 minit.
- Ratakan doh dan buat hirisan bunga di atas. Terbalikkan di atas kain.
- Rehatkan doh selama 75 minit pada suhu 32°C.
- Renjiskan sedikit air dan letakkan biji popi, biji bijan atau tepung semolina sebagai topping.
- Bakar selama 20 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 230°C dengan kaedah stim (masukkan semangkuk air bersama batu di ketuhar).
做法:
- 把全部材料放入搅拌盆里,以低速搅拌约4分钟,然后转中速搅拌6分钟。
- 把面团从搅拌盆拿出,然后以室温休面30分钟。
- 把面团分成12份(每份约70克),揉成小圆团,然后用布盖起来。休面20分钟。
- 把面团擀平,用凯撒模具按出花造型,然后翻面用布盖上。
- 把面团放在温度约32°C的地方,发酵75分钟。
- 在面团表面喷上一点水,然后撒上一些种子或芝麻作装饰。
- 使用蒸烤方式(把一碗水和石头放入烤箱)把发酵好的面团放入预热烤箱, 以230°C 烘烤20分钟。