German Farmer’s Bread
Ingredients:
- 250gm Aichermühle White Wheat Flour
- 150gm Aichermühle Wholemeal Rye Flour
- 100gm Aichermühle Wholemeal Wheat Flour
- 20gm Aichermühle Wholemeal Rye Sourdough
- 10gm salt
- 20gm molasses sugar
- 7.5gm Eagle Instant Dry Yeast
- 340gm water
Bahan:
- 250gm Tepung Gandum Putih Aichermühle
- 150gm Tepung Gandum Rai Aichermühle
- 100gm Tepung Wholemeal Gandum Aichermühle
- 20gm Aichermühle Wholemeal Rye Sourdough
- 10gm garam
- 20gm gula molase
- 7.5gm Yis Kering Segera Eagle
- 340gm air
材料:
- 250克 Aichermühle 面粉
- 150克 Aichermühle 黑全麦粉
- 100克 Aichermühle 全麦粉
- 20克 Aichermühle 黑全麦天然酵粉
- 10克 盐
- 20克 糖蜜 (molasses sugar)
- 7.5克 Eagle 即溶酵母
- 340克 水
Method:
- Put all ingredients in a bowl, mix using low speed for 6 minutes and medium speed for 4 minutes.
- Remove dough from bowl and rest for 20 minutes at room temperature.
- Divide the dough into 2 pieces (about 450gm each), roll into round shape, place and cover with cloth. Rest for 20 minutes.
- Place the dough to proof momentarily as a final fermentation process for 75 minutes at 32°C.
- As for the decoration, dust with flour and give diamond cross-cuts.
- Bake for 38 minutes in a preheated oven at 210°C with steam (put a bowl of water with stone into oven).
Cara Membuat:
- Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk, uli lebih kurang 6 minit dengan kelajuan rendah dan 4 minit dalam kelajuan sederhana.
- Keluarkan doh dari mangkuk pengadun dan rehatkan selama 20 minit pada suhu bilik.
- Bahagikan doh kepada 2 biji (kira-kira 450gm setiap satu), bulatkannya dan tutup dengan kain. Rehat selama 20 minit.
- Rehatkan doh selama 75 minit pada suhu 32°C.
- Untuk hiasan akhir, taburkan tepung di atas doh dan berikan potongan silang.
- Bakar selama 38 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 210°C dengan kaedah stim (masukkan semangkuk air bersama batu di ketuhar).
做法:
- 把全部材料放入搅拌盆里,以低速搅拌约4分钟,然后转中速搅拌6分钟。
- 把面团从搅拌盆拿出,然后以室温休面20分钟。
- 把面团分成2份(每份约450克),揉成圆团,然后用布盖起来。休面20分钟。
- 把面团放在温度约32°C的地方,发酵75分钟。
- 撒上一些面粉,然后用刀片割出交叉线条。
- 使用蒸烤方式(把一碗水和石头放入烤箱)把发酵好的面团放入预热烤箱, 以210°C 烘烤38分钟。