BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

German Dark Rye Bread Bun

Ingredients:

  • 200gm Aichermühle White Wheat Flour
  • 300gm Aichermühle Wholemeal Rye Flour
  • 20gm Aichermühle Rye Sourdough
  • 10gm salt
  • 10gm molasses sugar
  • 5gm Eagle Instant Dry Yeast
  • 340gm water
  • 100gm walnut (chopped)
  • 100gm dried cranberries

Bahan:

  • 200gm Tepung Gandum Putih Aichermühle300gm Tepung Rai Wholemeal Aichermühle
  • 20gm Aichermühle Rye Sourdough
  • 10gm garam
  • 10gm gula molase
  • 5gm Yis Kering Segera Eagle
  • 340gm air
  • 100gm kacang walnut (dicincang)
  • 100gm kranberi kering

材料:

  • 200克 Aichermühle面粉
  • 300克 Aichermühle黑全麦粉
  • 20克 Aichermühle黑全麦天然酵母粉
  • 10克 盐
  • 10克 糖蜜 (molasses sugar)
  • 5克 Eagle 即溶酵母
  • 340 克水
  • 100克 核桃(切碎)
  • 100克 蔓越莓干

Method:

  1. Put all ingredients in a bowl, mix using low speed for 6 minutes and medium speed for 4 minutes. Add in walnut pieces and cranberries, mix for another 2 minutes in low speed.
  2. Remove dough from bowl and rest for 20 minutes at room temperature.
  3. Divide the dough into 10 pieces (about 100gm each), roll into round shape and rest for 30 minutes.
  4. Place the dough to proof momentarily as a final fermentation process for 90 minutes at 30°C.
  5. Dust the dough with flour.
  6. Bake for 18 minutes in a preheated oven at 200°C.

Cara Membuat:

  1. Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk, uli lebih kurang 6 minit dengan kelajuan rendah dan 4 minit dalam kelajuan sederhana. Tambah kacang walnut dan kranberi, uli guna kelajuan rendah selama 2 minit.
  2. Keluarkan doh dari mangkuk pengadun dan rehatkan selama 20 minit pada suhu bilik.
  3. Bahagikan doh kepada 10 biji (kira-kira 100gm setiap satu), bulatkannya dan rehat selama 30 minit.
  4. Rehatkan doh selama 90 minit pada suhu 30°C.
  5. Taburkan sedikit tepung di atas doh.
  6. Bakar selama 18 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 200°C.

做法:

  1. 把全部材料放入搅拌盆里,以低速搅拌约6分钟,然后转中速搅拌4分钟。加入核桃碎和蔓越莓干,继续以低速搅拌2分钟。
  2. 把面团从搅拌盆拿出,然后以室温休面20分钟。
  3. 把面团分成10份(每份约100克),揉成小圆团,然后用布盖起来。休面30分钟。
  4. 把面团放在温度约30°C的地方,发酵90分钟。
  5. 在面团上撒上一些粉。
  6. 把面团放入预热烤箱, 以200°C 烘烤18分钟。