German Cream Cheese Bun
Ingredients:
- 350gm Aichermühle White Wheat Flour
- 150gm Aichermühle Wholemeal Spelt Flour
- 20gm Aichermühle Rye Sourdough
- 30gm Echte Boter Butter
- 10gm salt
- 30gm molasses sugar
- 7.5gm Eagle Instant Dry Yeast
- 350gm water +/-
- 350gm Cottura Cream Cheese
- 70gm dried cranberries
Bahan:
- 350gm Tepung Gandum Putih Aichermühle
- 150gm Tepung Gandum Wholemeal Aichermühle
- 30gm Mentega Echte Boter
- 10gm garam
- 30gm gula molase
- 7.5gm Yis Kering Segera Eagle
- 350gm air +/-
- 350gm Keju Krim Cottura
- 70gm kranberi kering
材料:
- 350克 Aichermühle 面粉
- 150克 Aichermühle 斯佩耳特小麦
- 20克 Aichermühle 黑全麦天然酵母粉
- 30克 Echte Boter 无盐牛油
- 10克盐
- 30克糖蜜 (molasses sugar)
- 7.5克 Eagle 即溶酵母
- 350克 水+/-
- 350克 Cottura奶油奶酪
- 70克 蔓越莓干
Method:
- Put all ingredients in a bowl, mix using low speed for 6 minutes and medium speed for 4 minutes.
- Remove dough from bowl and rest for 30 minutes at room temperature.
- Divide the dough into 7 pieces (about 120gm each), roll into round shape and rest for 30 minutes.
- Flatten the dough and wrap with 50gm of cream cheese and 10gm of cranberries. Mould it into round shape and give 8 cuts to form and floral shape.
- Place the dough to proof momentarily as a final fermentation process for 75 minutes at 32°C.
- Dust the dough with flour and place whole almond atop as decoration (optional).
- Bake for 21 minutes in a preheated oven at 200°C.
Cara Membuat:
- Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk, uli lebih kurang 6 minit dengan kelajuan rendah dan 4 minit dalam kelajuan sederhana.
- Keluarkan doh dari mangkuk pengadun dan rehatkan selama 30 minit pada suhu bilik.
- Bahagikan doh kepada 7 bahagian (kira-kira 120gm setiap satu), bulat dan rehatkan ia selama 30 minit.
- Ratakan doh, balut dengan 50gm krim keju dan 10gm kranberi. Bulatkan dan potong 8 hirisan untuk membentuk bunga.
- Rehatkan doh selama 75 minit pada suhu 32°C.
- Untuk hiasan, taburkan tepung dan kacang almond di atas.
- Bakar selama 21 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 200°C.
做法:
- 把全部材料放入搅拌盆里,以低速搅拌约6分钟,然后转中速搅拌4分钟。
- 把面团从搅拌盆拿出,然后以室温休面30分钟。
- 把面团分成7份(每份约120克),揉成小圆团,然后用布盖起来。休面30分钟。
- 把面团擀平,然后包上50克的奶油奶酪和10克的蔓越莓干。搓成圆团,然后把面包切成八瓣(中间不要切断)成花形。
- 把面团放在温度约32°C的地方,发酵75分钟。
- 在面团表面撒上一些粉然后在中间放上一颗杏仁作装饰。
- 把面团放入预热烤箱, 以200°C 烘烤21分钟。