BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

German Cream Cheese Bun

Ingredients:

  • 350gm Aichermühle White Wheat Flour
  • 150gm Aichermühle Wholemeal Spelt Flour
  • 20gm Aichermühle Rye Sourdough
  • 30gm Echte Boter Butter
  • 10gm salt
  • 30gm molasses sugar
  • 7.5gm Eagle Instant Dry Yeast
  • 350gm water +/-
  • 350gm Cottura Cream Cheese
  • 70gm dried cranberries

Bahan:

  • 350gm Tepung Gandum Putih Aichermühle
  • 150gm Tepung Gandum Wholemeal Aichermühle
  • 30gm Mentega Echte Boter
  • 10gm garam
  • 30gm gula molase
  • 7.5gm Yis Kering Segera Eagle
  • 350gm air +/-
  • 350gm Keju Krim Cottura
  • 70gm kranberi kering

材料:

  • 350克 Aichermühle 面粉
  • 150克 Aichermühle 斯佩耳特小麦
  • 20克 Aichermühle 黑全麦天然酵母粉
  • 30克 Echte Boter 无盐牛油
  • 10克盐
  • 30克糖蜜 (molasses sugar)
  • 7.5克 Eagle 即溶酵母
  • 350克 水+/-
  • 350克 Cottura奶油奶酪
  • 70克 蔓越莓干

Method:

  1. Put all ingredients in a bowl, mix using low speed for 6 minutes and medium speed for 4 minutes.
  2. Remove dough from bowl and rest for 30 minutes at room temperature.
  3. Divide the dough into 7 pieces (about 120gm each), roll into round shape and rest for 30 minutes.
  4. Flatten the dough and wrap with 50gm of cream cheese and 10gm of cranberries. Mould it into round shape and give 8 cuts to form and floral shape.
  5. Place the dough to proof momentarily as a final fermentation process for 75 minutes at 32°C.
  6. Dust the dough with flour and place whole almond atop as decoration (optional).
  7. Bake for 21 minutes in a preheated oven at 200°C.

Cara Membuat:

  1. Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk, uli lebih kurang 6 minit dengan kelajuan rendah dan 4 minit dalam kelajuan sederhana.
  2. Keluarkan doh dari mangkuk pengadun dan rehatkan selama 30 minit pada suhu bilik.
  3. Bahagikan doh kepada 7 bahagian (kira-kira 120gm setiap satu), bulat dan rehatkan ia selama 30 minit.
  4. Ratakan doh, balut dengan 50gm krim keju dan 10gm kranberi. Bulatkan dan potong 8 hirisan untuk membentuk bunga.
  5. Rehatkan doh selama 75 minit pada suhu 32°C.
  6. Untuk hiasan, taburkan tepung dan kacang almond di atas.
  7. Bakar selama 21 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 200°C.

做法:

  1. 把全部材料放入搅拌盆里,以低速搅拌约6分钟,然后转中速搅拌4分钟。
  2. 把面团从搅拌盆拿出,然后以室温休面30分钟。
  3. 把面团分成7份(每份约120克),揉成小圆团,然后用布盖起来。休面30分钟。
  4. 把面团擀平,然后包上50克的奶油奶酪和10克的蔓越莓干。搓成圆团,然后把面包切成八瓣(中间不要切断)成花形。
  5. 把面团放在温度约32°C的地方,发酵75分钟。
  6. 在面团表面撒上一些粉然后在中间放上一颗杏仁作装饰。
  7. 把面团放入预热烤箱, 以200°C 烘烤21分钟。