BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Fruit Pastry Cake

Ingredients:

  • 480gm BWY Butter Cake Mix
  • 1pack castor sugar (included inside cake mix)
  • 250gm Echte Boter Butter (salted)
  • 5nos eggs (grade B)
  • ½tsp BWY Vanilla Essence
  • 100ml Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
  • fruits (strawberry, blueberry, peach)

Bahan:

  • 480gm Adunan Kek Mentega BWY
  • 1pek gula kastor (termasuk dalam pek adunan kek)
  • 250gm Mentega Echte Boter (dengan garam)
  • 5biji telur (saiz B)
  • ½sudu kecil Esen Vanila BWY
  • 100ml Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh
  • buah-buahan (strawberi, blueberi, buah pic)

材料:

  • 480克 BWY牛油预拌粉
  • 250克 Echte Boter 有盐牛油
  • 1包 细砂糖
  • 5颗 鸡蛋 (B蛋)
  • ½茶匙 BWY香草精
  • 100毫升 Meadow Fresh全脂牛奶
  • 水果 (草莓,蓝莓,罐头桃子)

Method:

  1. Cream butter and sugar until light and fluffy at medium speed. 
  2. Add egg one at a time and cream until well combined. 
  3. Pour in the vanilla essence and mix well. 
  4. Add in butter cake mix and alternate with milk until well combined. 
  5. Pour batter into a 9” square baking pan lined with parchment paper. 
  6. Place strawberries, blueberries, and peaches on top of the batter. Do not press. 
  7. Bake in a preheated oven at 180°C for 60 minutes. 
  8. After bake, leave cake to cool in mould, remove and dust some snow powder over it.

Cara Membuat:

  1. Pukul mentega dan gula sehingga kembang dengan kelajuan sederhana. 
  2. Tambahkan telur satu per satu dan putar sehingga rata. 
  3. Masukkan esen vanilla dan gaul sebati. 
  4. Tambahkan adunan kek mentega dan berselang dengan susu sehingga sebati. 
  5. Tuangkan adunan ke dalam tin pembakar empat segi 9” yang telah dialas dengan kertas minyak. 
  6. Susun strawberi, blueberri dan buah pic di atas adunan. Jangan tekan buah-buahan. 
  7. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaksan pada suhu 180°C selama 60 minit. 
  8. Dah siap bakar, keluarkan dan biar sejuk sepenuhnya sebelum ditabur gula icing dan dipotong.

做法:

  1. 使用搅拌器,以中速打发牛油和糖。 
  2. 把鸡蛋一个一个加入搅拌均匀。 
  3. 倒入香草精,搅拌均匀。 
  4. 轮流加入牛油蛋糕预拌粉和牛奶,然后使用硅胶刮刀搅拌均匀。 
  5. 把面糊倒入已铺上一层油纸的9“四方形烤盘。 
  6. 把草莓,蓝莓和桃子整齐地轻轻排放在蛋糕糊上。不要按压水果。 
  7. 把蛋糕放入预热烤炉以180°C 烘烤60分钟。 
  8. 烤好后,把蛋糕放置一旁至冷却。脱模后撒上糖粉以作装饰。