Fruit Pastry Cake
Ingredients:
- 480gm BWY Butter Cake Mix
- 1pack castor sugar (included inside cake mix)
- 250gm Echte Boter Butter (salted)
- 5nos eggs (grade B)
- ½tsp BWY Vanilla Essence
- 100ml Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
- fruits (strawberry, blueberry, peach)
Bahan:
- 480gm Adunan Kek Mentega BWY
- 1pek gula kastor (termasuk dalam pek adunan kek)
- 250gm Mentega Echte Boter (dengan garam)
- 5biji telur (saiz B)
- ½sudu kecil Esen Vanila BWY
- 100ml Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh
- buah-buahan (strawberi, blueberi, buah pic)
材料:
- 480克 BWY牛油预拌粉
- 250克 Echte Boter 有盐牛油
- 1包 细砂糖
- 5颗 鸡蛋 (B蛋)
- ½茶匙 BWY香草精
- 100毫升 Meadow Fresh全脂牛奶
- 水果 (草莓,蓝莓,罐头桃子)
Method:
- Cream butter and sugar until light and fluffy at medium speed.
- Add egg one at a time and cream until well combined.
- Pour in the vanilla essence and mix well.
- Add in butter cake mix and alternate with milk until well combined.
- Pour batter into a 9” square baking pan lined with parchment paper.
- Place strawberries, blueberries, and peaches on top of the batter. Do not press.
- Bake in a preheated oven at 180°C for 60 minutes.
- After bake, leave cake to cool in mould, remove and dust some snow powder over it.
Cara Membuat:
- Pukul mentega dan gula sehingga kembang dengan kelajuan sederhana.
- Tambahkan telur satu per satu dan putar sehingga rata.
- Masukkan esen vanilla dan gaul sebati.
- Tambahkan adunan kek mentega dan berselang dengan susu sehingga sebati.
- Tuangkan adunan ke dalam tin pembakar empat segi 9” yang telah dialas dengan kertas minyak.
- Susun strawberi, blueberri dan buah pic di atas adunan. Jangan tekan buah-buahan.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaksan pada suhu 180°C selama 60 minit.
- Dah siap bakar, keluarkan dan biar sejuk sepenuhnya sebelum ditabur gula icing dan dipotong.
做法:
- 使用搅拌器,以中速打发牛油和糖。
- 把鸡蛋一个一个加入搅拌均匀。
- 倒入香草精,搅拌均匀。
- 轮流加入牛油蛋糕预拌粉和牛奶,然后使用硅胶刮刀搅拌均匀。
- 把面糊倒入已铺上一层油纸的9“四方形烤盘。
- 把草莓,蓝莓和桃子整齐地轻轻排放在蛋糕糊上。不要按压水果。
- 把蛋糕放入预热烤炉以180°C 烘烤60分钟。
- 烤好后,把蛋糕放置一旁至冷却。脱模后撒上糖粉以作装饰。