Fruit Cake
Ingredients
170gm BWY Fruits Cake Mix
150gm Conaprole Butter (unsalted)
80gm brown sugar
6gm black treacle & golden syrup
150gm cold eggs (medium size)
500gm mixed fruits
30gm plain flour
25 gm cold water
Bahan:
170gm Adunan Kek Buah-buahan BWY
150gm Mentega Conaprole (tanpa garam)
80gm gula perang
6gm treacle hitam & sirap emas
150gm telur sejuk (saiz sederhana)
500gm campuran buah-buahan kering
30gm tepung
25gm air sejuk
材料:
170克 水果蛋糕预拌粉
150克 无盐牛油
80克 红糖
6克 黑糖和糖浆
150克 鸡蛋
500克 混合水果干
30克 面粉
25克 冷水
Method:
Cream the butter and brown sugar until light and fluffy. Add in black treacle and golden syrup.
Add in the egg and beat one at a time.
Fold in the Fruits Cake Mix and one tablespoon of cold water.
Lastly fold in the dried fruits (mixed with 30gm of flour).
Pour the batter into baking pan.
Bake at 170°C for 50 minutes.
Cara Membuat:
Pukul mentega dan gula perang sehingga kembang, kemudian masukkan treacle hitam & sirap emas
Masukkan telur (pukul satu per satu) di dalam adunan tadi.
Masukkan Adunan Kek Buah-Buahan dan 1 sudu besar air sejuk.
Akhir sekali masukkan campuran buah-buahan kering (yang sudah dicampur dengan 30gm tepung).
Tuangkan adunan ke dalam loyang.
Bakar pada 170°C selama 50 minit.
做法:
把牛油和红糖打发。加入黑糖和糖浆。
加入鸡蛋(一颗一颗地加入)然后搅拌均匀。
加入水果蛋糕预拌粉和冷水。
最后加入混合水果干(与30克面粉混合均匀)。
把面糊倒入已准备好的锡纸烤模。
以170°C 烘烤50分钟。取出放凉。