BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Fruit Cake

Ingredients

  • 170gm BWY Fruits Cake Mix
  • 150gm Conaprole Butter (unsalted)
  • 80gm brown sugar
  • 6gm black treacle & golden syrup
  • 150gm cold eggs (medium size)
  • 500gm mixed fruits
  • 30gm plain flour
  • 25 gm cold water

Bahan:

  • 170gm Adunan Kek Buah-buahan BWY
  • 150gm Mentega Conaprole (tanpa garam)
  • 80gm gula perang
  • 6gm treacle hitam & sirap emas
  • 150gm telur sejuk (saiz sederhana)
  • 500gm campuran buah-buahan kering
  • 30gm tepung
  • 25gm air sejuk

材料:

  • 170克 水果蛋糕预拌粉
  • 150克 无盐牛油
  • 80克 红糖
  • 6克 黑糖和糖浆
  • 150克 鸡蛋
  • 500克 混合水果干
  • 30克 面粉
  • 25克 冷水

Method:

  1. Cream the butter and brown sugar until light and fluffy. Add in black treacle and golden syrup.
  2. Add in the egg and beat one at a time.
  3. Fold in the Fruits Cake Mix and one tablespoon of cold water.
  4. Lastly fold in the dried fruits (mixed with 30gm of flour).
  5. Pour the batter into baking pan.
  6. Bake at 170°C for 50 minutes.

Cara Membuat:

  1. Pukul mentega dan gula perang sehingga kembang, kemudian masukkan treacle hitam & sirap emas
  2. Masukkan telur (pukul satu per satu) di dalam adunan tadi.
  3. Masukkan Adunan Kek Buah-Buahan dan 1 sudu besar air sejuk.
  4. Akhir sekali masukkan campuran buah-buahan kering (yang sudah dicampur dengan 30gm tepung).
  5. Tuangkan adunan ke dalam loyang.
  6. Bakar pada 170°C selama 50 minit.

做法:

  1. 把牛油和红糖打发。加入黑糖和糖浆。
  2. 加入鸡蛋(一颗一颗地加入)然后搅拌均匀。
  3. 加入水果蛋糕预拌粉和冷水。
  4. 最后加入混合水果干(与30克面粉混合均匀)。
  5. 把面糊倒入已准备好的锡纸烤模。
  6. 以170°C 烘烤50分钟。取出放凉。