Fruit Cake
Ingredients
- 170gm BWY Fruits Cake Mix
- 150gm Conaprole Butter (unsalted)
- 80gm brown sugar
- 6gm black treacle & golden syrup
- 150gm cold eggs (medium size)
- 500gm mixed fruits
- 30gm plain flour
- 25 gm cold water
Bahan:
- 170gm Adunan Kek Buah-buahan BWY
- 150gm Mentega Conaprole (tanpa garam)
- 80gm gula perang
- 6gm treacle hitam & sirap emas
- 150gm telur sejuk (saiz sederhana)
- 500gm campuran buah-buahan kering
- 30gm tepung
- 25gm air sejuk
材料:
- 170克 水果蛋糕预拌粉
- 150克 无盐牛油
- 80克 红糖
- 6克 黑糖和糖浆
- 150克 鸡蛋
- 500克 混合水果干
- 30克 面粉
- 25克 冷水
Method:
- Cream the butter and brown sugar until light and fluffy. Add in black treacle and golden syrup.
- Add in the egg and beat one at a time.
- Fold in the Fruits Cake Mix and one tablespoon of cold water.
- Lastly fold in the dried fruits (mixed with 30gm of flour).
- Pour the batter into baking pan.
- Bake at 170°C for 50 minutes.
Cara Membuat:
- Pukul mentega dan gula perang sehingga kembang, kemudian masukkan treacle hitam & sirap emas
- Masukkan telur (pukul satu per satu) di dalam adunan tadi.
- Masukkan Adunan Kek Buah-Buahan dan 1 sudu besar air sejuk.
- Akhir sekali masukkan campuran buah-buahan kering (yang sudah dicampur dengan 30gm tepung).
- Tuangkan adunan ke dalam loyang.
- Bakar pada 170°C selama 50 minit.
做法:
- 把牛油和红糖打发。加入黑糖和糖浆。
- 加入鸡蛋(一颗一颗地加入)然后搅拌均匀。
- 加入水果蛋糕预拌粉和冷水。
- 最后加入混合水果干(与30克面粉混合均匀)。
- 把面糊倒入已准备好的锡纸烤模。
- 以170°C 烘烤50分钟。取出放凉。