BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

French Toast Pancake

Ingredients:

  • 1pack BWY Pancake/Waffle Mix
  • 1tsp ground cinnamon
  • 165gm eggs
  • 375gm Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
  • 30gm FryMax 100% Coconut Oil
  • 1/4tsp vanilla essence

Prepare for the Egg Mixture

  • 2nos eggs
  • 125gm Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
  • 25gm Echte Boter Butter (melted)
  • 1/2tsp ground cinnamon

Bahan:

  • 1pek Adunan Pancake/Wafel BWY
  • 1tsp serbuk kayu manis
  • 165gm telur
  • 375gm Susu Penuh Krim UHT Meadow Fresh
  • 30gm Minyak Kelapa FryMax 100%
  • 1/4sudu kecil esen vanila

Untuk Adunan Telur

  • 2biji telur
  • 125gm Susu Penuh Krim Meadow Fresh UHT
  • 25gm Mentega Echte Boter (dicairkan)
  • 1/2sudu kecil serbuk kayu manis

材料:

  • 1包 BWY松饼预拌粉
  • 1茶匙 肉桂粉
  • 165克 鸡蛋
  • 375克 Meadow Fresh全脂牛奶
  • 30克 FryMax 100%纯椰油
  • ½茶匙 香草精

准备鸡蛋液

  • 2克 鸡蛋
  • 125克 Meadoe Fresh UHT Full Cream Milk
  • 25克 Echte Boter牛油(融化)
  • ½茶匙 肉桂粉

Method:

  1. In a bowl, mix eggs, milk and coconut oil until well blended. Then, add in the vanilla essence.
  2. In another bowl, mixed well BWY Pancake Mix and cinnamon powder, pour it into the liquid mixture. Stir it well.
  3. Heat a non-stick pan over medium heat and apply a little oil in the pan. Once heated, spoon the mixture to the pan, cook for 3 minutes or wait until batter starts bubbling and then use spatula to flip pancake over.
  4. Cook both sides and repeat the process until it turns golden brown. Remove the pancake from the pan, put aside and let it cool.
  5. For the egg mixture, beat eggs, milk, melted butter and ground cinnamon until well combined.
  6. Dip the pancakes into the egg mixture evenly and fry on a preheated pan that has been smeared with coconut oil.
  7. Fry the pancakes until they turn a golden brown color and set aside, decorate with honey and some fruits.

Cara Membuat:

  1. Di dalam mangkuk, campurkan telur, susu dan minyak kelapa hingga sebati. Kemudian, masukkan esen vanila.
  2. Di dalam mangkuk lain, campurkan Adunan Pancake BWY dan serbuk kayu manis, tuangkan ke dalam campuran tadi. Kacau rata.
  3. Panaskan kuali non-stick di atas api sederhana dan sapukan sedikit minyak di dalam kuali dan masak selama 3 minit atau sehingga keliling tepinya mulai kering, kemudian guna spatula terbalikkan pancake.
  4. Ulangi langkah ini dan masak sehingga pancake menjadi warna keemasan. Keluarkan pancake dari kuali, ketepikan dan biarkan sejuk.
  5. Untuk campuran telur, pukul telur, susu, mentega cair dan serbuk kayu manis hingga sebati.
  6. Celupkan pancake ke dalam campuran telur secara merata dan goreng di atas kuali yang telah panas dan disapukan dengan minyak kelapa.
  7. Goreng pancake hingga berubah kewarna perang keemasan dan ketepikan, hiaskan dengan madu dan buah-buahan.

做法:

  1. 在一个碗里,把鸡蛋,牛奶和椰油搅拌均匀,加入香草精。
  2. 在另一个碗里,放入松饼预拌粉和肉桂粉,搅拌均匀,然后倒进刚刚搅匀的液体中。搅拌均匀。
  3. 以中火预热不粘锅,然后刷上一层油。锅热了,倒入一勺面糊煎约3分钟或煮至面糊表面开始冒小泡泡,然后用刮刀把松饼翻面。
  4. 重复翻面煎至两面金黄色即可。把松饼放置一旁冷却。
  5. 准备鸡蛋液,把鸡蛋,牛奶,融化牛油和肉桂粉搅拌均匀。
  6. 把冷却好的松饼两面都沾上鸡蛋液,然后放入预热好的油锅里煎。
  7. 把松饼煎至两面金黄,然后放入盘里,倒入一些蜜糖和水果作装饰。